x

Na pragu velikog plasmana

Zmajice "uništile" Estonke i odškrinule vrata Evropskog prvenstva!

Bh. košarkašice su večeras ugostile Estoniju na Ilidži, pa su ostvarile visoku pobjedu u okviru trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bilo je 92:54 za naše djevojke.

Zmajice su slavile u prethodna dva meča, pa su večeras rutinski stigle do treće pobjede i sada su na pragu plasmana na Evropsko prvenstvo. Ostala je još utakmica s Ruskinjama, no sve su prilike da će naše djevojke na čelu sa selektorom Goranom Lojom igrati na velikom takmičenju i po prvi put nakon 20 godina na smotri najboljih reprezentacija na Starom kontinentu.

Kako je Lojo i najavio na press konferenciji pred ovaj duel, nije bilo nimalo opuštanja od početka do kraja i to je rezultiralo ubjedljivom pobjedom naših košarkašica. Već nakon prve četvrtine stvari su bile manje - više jasne, jer je na semaforu pisalo 32:18.


U drugoj dionici Estonke su ubacile tek 11 poena, naše cure 27 i na poluvremenu je bilo okruglo 30 razlike (59:29), čime je na neki način bio i poznat pobjednik prije samog kraja.

Bh. košarkašice su mirno odradile svoj posao u nastavku meča i na kraju proslavile jako važnu pobjedu, pa su uveliko odškrinule vrata Evropskog prvenstva.


Marica Gajić je ubacila 21 poen uz čak 19 skokova, Jonquel Jones je dodala 20 uz 11 skokova i pet asistencija, dok je 17 poena ubacila Milica Deura. Jedine dvocifrene po broju poena kod gošća bile sU Janne Pulk sa 15 ubačenih poena i Sofia Kosareva sa 12 poena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.