x

Naglo skočila prodaja kopački

Znali su šta rade: Doveli Neymara u svoju kompaniju, pa postali magnet za ostale zvijezde

Neymar je prije nekoliko mjeseci sve iznenadio odlukom da prekine saradnju s Nikeom i potpiše sponzorski ugovor s Pumom.

Neymar je godinama imao saradnju s kompanijom Nike od koje je zaradio ogroman novac, ali kada mu je ugovor istekao odlučio je da ga neće produžiti. Puma mu je poslala dosta bolju ponudu koju je prihvatio, te će godišnje inkasirati preko 30 miliona eura.

Puma tako nastavlja da se probija ka vrhu koji već godinama drže Nike i Adidas. No, ova kompanija je pored Neymara ranije privukla Luisa Suareza, Sergija Aguera, Romelua Lukakua, Antoinea Griezmanna... i sada će se pridružiti nova zvijezda.


Naime, engleski mediji objavili su da Puma želi da potpiše saradnju s Marcusom Rashfordom kojem u narednim mjesecima ističe saradnja s Nikeom.


Puma nudi Rashfordu oko 15 miliona eura godišnje i nakon Neymara bi imao daleko najbolji ugovor. U Nikeu zarađuje dosta manje i mnogi vjeruju da će i Rashford od nove sezone igrati u Puminim kopačkama.

No, dolazak Neymara bio je pun pogodak za Pumu jer su na taj način privukli dosta mlađih fudbalera i prodaja Puminih kopački je naglo skočila.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.