x

"LE MUR DES JE T’AIME"

Znate li za zid ljubavi u Parizu na kojem je 'volim te' napisano na 311 jezika

Dva umjetnika na pariskom trgu Jehan-Rictus stvorila su zid ljubavi "Le mur des je t’aime" mjesto susreta zaljubljenih i trajni spomenik vječnoj ljubavi.

Prva pomisao na Pariz mnoge povezuje s ljubavlju i romantikom, a riječ 'volim te' na francuskom jeziku kaže se – je t’aime!

U Parizu mnoštvo je simbola ljubavi, a među njima se ističe "Le mur des je t’aime". Zid koji je prekriven sa 612 pločica i sadrži riječi "volim te" na 311 različitih jezika, uključujući svih 192 jezika Ujedinjenih nacija.


Ujmetničko djelo stvorili su Frédéric Baron i Claire Kito, koji su izvorno sakupljali frazu 'volim te' kucajući na vrata ambasada i pitajući svoje susjede dok nisu skupili više od 300 jezika koji izražavaju isti osjećaj ljubavi.

Zid je otvoren za posjetitelje od ponedjeljka do petka s početkom u 8 sati, a vrijeme zatvaranja varira ovisno o sezoni. Najbliža stanica podzemne željeznice je Abbesses.


Za Pariz se veže mnoštvo epiteta koji ga opisuju kao grad ljubavi i zaljubljenih, ali i grad svjetla, mode, kulture i umjetnosti. Međutim, Francuska prijestonica uistinu sve to i opravdava.

Glavni grad Francuske je nezaobilazna destinacija za zaljubljenike u putovanja. Svojom veličanstvenom arhitekturom, muzejima, crkvama, slavnim skulpturama, brojnim vrtovima i umjetničkim uglovima ostavlja bez daha i definitivno je grad koji bi ste trebali posjetiti barem jednom u životu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.