x

Zobena kaša za doručak

Raspodijelite kašu u dvije posudice i dodajte voće po želji.

Sastojci: 2/3 šoljice zobi za zobenu kašu, 1/3 šoljice mlijeka, so, smeđi šećer, banana čips, nasjeckane marelice, orašasti plodovi.


Priprema:

1. Večer prije, u posudi zagrijte pola litre vode i dodajte 2/3 šoljice zobi. Miješajte kašu dok se ne ohladi na sobnu temperaturu. Posudu pokrijte i preko noći stavite u frižider.

2. Ujutro dodajte malo soli i zagrijte kašu do vrenja. Smanjite vatru i pustite da se kuha oko 15 minuta, uz povremeno miješanje.

3. Dodajte mlijeko i sve kuhajte još dvije do tri minute, dok kaša ne postane kremasta. Raspodijelite kašu u dvije posudice i dodajte voće po želji.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.