x

Premijer liga BiH

Zrinjski dramatično iščupao pobjedu, Željo siguran

Željezničar je ostao na prvom mjestu s bodom prednosti ispred Zrinjskog te s devet bodova prednosti ispred Sarajeva i Širokog koji igraju sutra

Nakon dvomjesečne pauze na bh. terene vratila se Premijer liga, a iznenađenje kola je skoro priredio GOŠK, no Zrinjski je golom u 90. minuti ipak uzeo sva tri boda.

Drugoplasirana momčad prvenstva Zrinjski je pod Bijelim brijegom u posljednim trenucima utakmice stigao do pobjede 3:2.

Gosti iz Gabele su golovima Barića (10') i Mulahusejnovića (58') dvaput vodili, no Filipović u 54. i Kozić u 78. minuti su vraćali domaćine u igru, a sva tri boda momčadi Blaža Sliškovića donio je Filipović svojim drugim golom u 90. minuti.

Željezničar je u efikasnoj utakmici na gostovanju kod Krupe slavio s 4:2. Već nakon 25 minuta plavi su zahvaljujući pogocima Ubiparipa vodili s 2:0. U 35. minuti smanjenje zaostatka Krupi donosi Aleksić.

Željezničar je odlično otvorio i drugo poluvrijeme kada je Zakarić u 47. minuti zabio za 3:1. Domaća momčad se u 54. minuti pogotkom Milanovića iz penala vratila na samo gol zaostatka, no pitanje pobjednika u 76. minuti svojim drugim golom na utakmici riješava Zakarić.

Tri boda osvojila je i Sloboda koja je u Tuzli pobijedila Mladost s 2:0. Slobodu je u vodstvo doveo Rustemović u 69. minuti, a konačan rezultat postavio je Husić u 76. minuti.

Željezničar je ostao na prvom mjestu s bodom prednosti ispred Zrinjskog te s devet bodova prednosti ispred Sarajeva i Širokog Brijega koji sutra igraju na Pecari.


Izvor: Goal.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.