x

Zubar iz Novog Sada radio iako je imao simptome virusa korona!

Zubar iz Novog Sada radio je i primao pacijente, iako je imao simptome virusa korona, a sada se nalazi na respiratoru, saopštio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i najavio da će protiv njega biti podnijeta krivična prijava.

Kako je objasnio, zubar koji se bavi privatnom praksom jedan je od tri pacijenta koja se trenutno nalaze na respiratorima na Infektivnoj klinici KC Vojvodine, prenosi RTS.

Doktor Gojković je rekao da će protiv još jednog pacijenta, koji se liječi na KC Vojvodine, biti podnijeta krivična prijava, ali nije precizirao o kome je riječ.


„I to će biti ozbiljne krivične sankcija za dva pacijenta koja su primljena juče u KC Vojvodine, pogotovu pacijent koji se već nalazi na respiratoru, koji je obavljao privatnu stomatološku praksu i to jedno vrijeme, prema našim saznanjima, čak i sa znakovima infekcije. Protiv takvih lično ću podnijeti krivične prijave“, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.


Podsjetimo je da je Krivičnim zakonikom regulisano da je, ukoliko se ne poštuje Zakon o zaraznim bolestima, kazna zatvora do tri godine, ukoliko nesavjesnim ponašanjem nanesete teško djelo u vezi sa prenošenjem infekcije drugim osobama do osam godina, a ukoliko to što ste uradili dovede do smrtnog ishoda druge osobe, kazna zatvora je do 12 godina.

Na teritoriji Vojvodine ukupno je registrovano 36 oboljelih od virusa korona, a njih 13 je hospitalizovano.

.

.

.

.

.

.

(RTS)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.