x

PROMJENE U FORMULI 1

Zvanično: Carlos Sainz u Ferrariju, Ricciardo u McLarenu

Nakon što je Ferrari objavio da Sebastian Vettel napušta redove italijanske ekipe na kraju godine, danas je potvrđena i informacija kako će ga zamijeniti Carlos Sainz Jr., dok će u McLaren Daniel Ricciardo.

McLaren je potvrdio da će Sainz napustiti ekipu na kraju godine, a Ferrari je nekoliko minuta kasnije potvrdio dolazak Španca koji je prošle sezone završio na šestom mjestu poretka vozača.

Imao je nastup za pamćenje na Velikoj nagradi Brazila, kada se senzacionalnim trećim mjestom "ugurao" na podij. Sainz je s Ferrarijem potpisao dvogodišnji ugovor.

Ricciardu ugovor s Renaultom ističe na kraju godine, a s obzirom na to da je Australijanac "gladan" dobrih rezultata i da McLaren ima veće šanse da ih ostvari u narednim godinama, njegova odluka nije iznenađujuća.

Britanska ekipa je potvrdila i kako će Lando Norris biti drugi vozač McLarena 2021. godine.

Mediji špekulišu kako bi Ricciardovo mjesto u Renaultu mogao popuniti Fernando Alonso.

Vettel nije objavio planove za budućnost nakon što je potvrđen razlaz s Ferrarijem. Malo je vjerovatno da će četverostruki prvak svijeta postići dogovor s Ferrarijevim rivalima - Mercedesom i Red Bullom, a bivši F1 vozač Martin Brundle vjeruje kako bi se Vettel mogao i povući iz Formule 1.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.