x

“Novi” Bentley Continental Supersports!

Moglo bi se reći izgledom sve po starom, a motorizacijom nešto potpuno novo. Bentley opet dokazuje svoju moć.

Možda vam izgleda kao svaki drugi Continental i mislite da nije ništa posebno, ali u krivu ste. Čim su ga predstavili, okitili su ga titulom najsnažnijeg Bentleya. A da stvar bude još bolja, ovo je najbrži i najsnažniji luksuzni grand tourer na svijetu. Eto vam već dva vrlo dobra razloga da zavolite Bentley, ako do sada to niste. Specifikacije govore da ovaj Continental Supersports raspolaže s enormnih 710 KS i 1 017 Nm okretnog momenta, naravno iz poznatog W12 motora.

 

Sve to je više nego dovoljno da katapultira ovu krstaricu do stotke za 3,5 sekunde do stotke. Krajnju brzinu ću napisati sa strahopoštovanjem – 336 km/h. Možda kazaljka neće pokazivati često ovu brojku, ali vrijedi je istaknuti. Za verziju bez krova tvrde da do stotke ide nešto “sporije”, točnije 3,9 sekunde.

 

Jači turbo, revidirani sustav hlađenja koji stvara više snage te novi ležaj jedne su od promjena koje su zaslužne za ovoliku snagu. Šasija je obogaćena vektorskim sustavom okretnog momenta s modela GT3-R, kako bi se ova zvijer mogla spretnije ponašati na cesti.

 

Karbonsko-keramički diskovi su najveći od svoje vrste na svijetu, a skrivaju se iza laganih 21″ kovanih felgi koji zajedno nude uštedu težine od 20 kg. Budući sretnici također se mogu odlučiti za opcijski ispušni sustav od titana koji štedi dodatnih 5 kg. Iako vaga pokazuje sveukupnu težinu praznog vozila 2,280 kg, zanimljivo je da je novi Bentley Continental Supersports najlakša verzija trenutnog Continentala GT, čak je lakši i od svog prethodnika iz 2009. godine.

 

Vanjski izgled nije dramatično izmijenjen, a karakterizira ga novi prednji i stražnji branik s karbonskim “splitterom” i difuzorom, novi pragovi te otvori na poklopcu motora od karbonskih vlakana. Ispušne cijevi su obrađene u sjajno crnu boju, a i ostalo je okruženo tamnom nijansom kako bi odgovaralo crnoj prednjoj maski, svjetlima, stražnjem braniku, ručkama od vrata te nijansi prozora.

 

Unutrašnjost je jednostavno prekrasna. Obrađena u tri boje, s dijamantno-prošivenim sjedalima te oblogama vrata od alkantare. Bentley također nudi panele ploča od karbonskih vlakana u kariranom obliku. Tu su i brojne druge mogućnosti, a svaka od njih je posebna sama po sebi.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.