72nd International Council Meeting Sarajevo 2017

22.10.2017 18:00
72nd-international-council-meeting-sarajevo-2017-main

Kad: Od 22.10. do 29.10.2017. godine

Gdje: U prostorijama Hotela Holiday, Sarajevo, BiH

 

U periodu od 22.10. do 29.10.2017. godine, u prostorijama Hotela Holiday održati će se 72. Međunarodna redovna skupština Evropskog udruženja studenata prava (European Law Students` Association).

Međunarodna redovna skupština Evropskog Udruženja Studenata prava (u nastavku teksta ICM) održava se tradicionalno dvaput godišnje, i to svake godine u različitom gradu i državi. Događaj okuplja čak do 500 studenata prava i diplomiranih pravnika, a koji su članovi ELSA mreže.

 

ICM će trajati 8 dana, i uključivat će aktivnosti usmjerene na edukaciju i stvaranje ambijenta za sklapanje ličnih i poslovnih prijateljstava. Konferencija će sadržavati edukativni program, namijenjen proširenju znanja iz oblasti prava, kao i društveni program, koji će služiti kao podloga za stvaranje novih prijateljstava kako na ličnom, tako i na profesionalnom niovu. 

 

The European Law Students` Association (u daljem tekstu ELSA), vođena višegodišnjim iskustvom i radom u većini evropskih zemalja, prepoznaje značaj razmjene iskustava i znanja između studenata i diplomanata pravnih fakulteta iz različitih zemalja, i stvaranja poslovnih veza, za stimulaciju njihovog individualnog razvoja, a samim tim i razvoja zajednica iz kojih dolaze. 

 

ELSA djeluje na tri razine i to na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj. Sjedište ELSA-e International se nalazi u Bruxellesu, a uživa i konsultantski status unutar Ekonomsko-socijalnog vijeća Ujedinjenih Naroda te Vijeća Europe. 

 

Jedna od tradicija ELSA-e jesu tematski partiji koji se organizuju, pa tako će se u navedenom periodu prirediti mnoge zabave, a neke od njih jesu: Song of Ice and Fire (23.10, u Mixer House), Balkan Night (25.20, u MyFace Club) i Great Gatsby (26.10, Dom Mladih). Početak partija je u 22h. Na zabave su svi dobrodošli uz kupovinu ulaznica u vrijednosti od 15KM za sve partije ili 5KM po pojedinačnom partiju. Ulaznice se prodaju u Cheers Pub Sarajevo, Mixer House i ELSA Kabinet (Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevo, 1. sprat).

 

Implementaciju i realizaciju projekta vrši nacionalna grupa ELSA Bosne i Hercegovine uz podršku i partnerstvo BH Telecoma, ASA Grupacije, Wolf Theiss,Općine Stari Grad, Općine Centar, Pivnice HS, Ambasade Republike Češke, Hotela Holiday, Ambasade Republike Turske. Zatim, uz pokroviteljstvo Kabineta potpredsjednika i potpredsjednice  Federacije BiH i Grada Sarajeva. Prijatelji događaja su Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu, Ministarstvo obrazovanja i kulture Federacije BiH, Asocijacija XY, Destination Sarajevo, Sarajevo International Airport, Fixit, Al Jazeera i Antena Sarajevo, Dnevni Avaz, R-media.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.