x

Aco Petrović šokirao izjavom o reprezentaciji BiH!

Na jednoj popularnoj emisiji na HRT-u, 8. kat gostovao je između ostalih i Aleksandar Petrović koji je posljednje dvije godine radio kao selektor A košarkaške reprezentacije BiH.Populrani `Aco trica` je počeo u medijskim nastupima izjavljivati stvari koje i nisu baš tačne. Tako je u pomenutoj emisiji izjavio kako su do njegovog dolaska u reprezentaciji igrali isključivo Bošnjaci, što apsolutno nije istina, a dodao je da sada nastupaju i po dva-tri srpska i hrvatska igrača.

„Ponosan sam na ove dvije godine. BiH je specifična zemlja sa dosta problema. Kako smo uspjeli u toj zeznutoj situaciji. Dogovorili smo se da nećemo pričati o politici i okrenuli smo se sportskim stvarima. Od jedne isključivo bošnjačke reprezentacije došli smo do toga da sada ima 2-3 srpska igrača i tri Hrvata. Oni jedni drugima pomažu na terenu i primisli smo toliko pohvala jer su se oni fantastično ponašali“, pohvalio se Petrović na nacionalnoj televiziji Hrvatske.

Na kraju ćemo samo podsjetiti selektora da su prije njega boje BiH branili sljedeći igrači: Nenad Marković, Nemanja Gordić, Saša Vasiljević, Aleksej Nešović, Džej Ar Bremer, Feliks Kojadinović, Goran Ikonić, Henri Domerkant, Milan Milošević, Božo Đurasović, Ratko Varda, Ivan Opačak ,Vedran Princ, Ante Mašić, Bariša Krasić, Domagoj Pinjuh, Siniša Kovačević, Terrel Castle... 

Koji su motivi da Aleksandar Petrović na ovakav način govori o sredini u kojoj je fantastično primljen to vjerovatno samo on zna.

U video prilogu poslušajte šta je rekao Petrović (22.07)

Izvor:sc.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.