Akademija ``Radionica`` u decembru nastavlja sa seminarima i edukacijom mladih frizera

02.12.2017 08:00
akademija-radionica-u-decembru-nastavlja-sa-seminarima-i-edukacijom-mladih-frizera-1

Kad: 02.12.2017.

Gdje: Vogošća, BiH

 

Frizerska akademija „Radionica“ jednog od najboljih bh. frizera Elvira Bajrića već 11 godina uspješno djeluje u BiH, organizirajući edukativne seminare i workshop-ove za sve mlade frizere. Akademija je po tom konceptu jedinstvena u našoj zemlji, a do sada je imala priliku ugostiti brojne profesionalce i internacionalne frizere, koji su naše mlade učili najnovijim tehnikama šišanja, farbanja, te im omogućili da se upoznaju sa aktuelnim trendovima u svim segmentima frizerskog rada.

„Radionica“ će u subotu, 2. decembra ugostiti još jedno poznato ime - Stevu Pavlovića iz Slovenije, internacionalnog frizera koji će u Vogošći održati Look& Learn, te Workshop  seminar šišanja kose. Učesnici će dobiti i uvid u posljednje trendove Stevine kolekcije i London Salon Internationala. 

 

- Frizeri će moći vidjeti nove tehnike i sekcije šišanja, boje koje su u trendu i dobiti podrobnije informacije. Ono što ne budu mogli vidjeti na djelu, moći će saznati u razgovoru sa Stevom. Pojedinci koji budu zainteresirani moći će sa njim šišati svoje modele. Nedavno smo u „Radionici“, tačnije 12. novembra imali Berber seminar, gdje su učesnici učili o šišanju, brijanju, njezi brade i lica, tako da se trudimo da privučemo i edukujemo što više mladih iz ove struke iz cijele BiH, regiona, ali i svijeta - kaže Elvir Bajrić, te dodaje da će njegova „Radionica“ u narednom periodu organizirati i seminare Mister X-a, Predraga Mikija Panjkovića i drugih eminentnih frizerskih imena iz regiona.

 

Stevo Pavlović je, inače, jedini frizer sa naših prostora koji je nastupio na Alternative Hair Showu, poznatoj svetskoj frizerskoj manifestaciji, na kojoj se svojim avangardnim prezentacijama predstavljaju neki od najboljih frizera u svijetu. Ovaj frizerski spektakl ima humanitarni karakter, a dobrotvorno udruženje Alternative Hair do danas je prikupilo više od 9,5 miliona funti za istraživanje leukemije kod djece. Svake godine dio događaja je i kreativni tim „Tigija“, čiji je Elvir Bajrić licencirani edukator od 2002. godine.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.