x

Budućnost BiH: Bh. srednjoškolci proslavili svoj dan!

Danas, kao i u čitavoj BiH, Lokalni tim ASuBiH Goražde je na prigodan način obilježio naš najveći praznik - Međunarodni dan srednjoškolaca. 

Program obilježavanja je počeo u 13:1o šetnjom više desetina srednjoškolaca od Gradske dvorane do Trga branilaca. Transparenti su nakon toga okačeni na mostu Alije Izetbegovića kao poruku da i srednjoškolci imaju svoj dan. U 14:30 započela je diskusija na kojoj se raspravljalo o problemima srednjoškolaca u našem gradu.

 

Diskusiji su prisustvovali predstavnici srednjih škola sa područja BPK, predstavnici vlasti i naravno srednjoškolci. Pored ovoga srednjoškolci su učestvovali u Photo problem corneru i Freeze performansu i na taj način predstavili problemi s kojima se susreću tokom srednjoškolskog obrazovanja.

 

Podsjećamo Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. novembra 1939. strijeljani bez suđenja. Glavna parola ovogodišnjeg Dana srednjoškolaca je ``Usudi se, (pri)druži se``.

 

Cilj parole je podstaći sve srednjoškolce da se uključe u ASuBiH i rješavanje problema u srednjoškolskom obrazovnom sistemu jer zajednički aktivizam ima dosta bolji efekat.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.