x

Bugatti Type 57S Cabriolet će biti prodan na aukciji, očekuje se cijena od 8,5 miliona dolara!

Aukcijska kuća RM Sotheby`s će održati svoju godišnju aukciju na otoku Amelia, gdje će biti prodani skupocjeni automobili među kojima je i Bugatti Type 57S Cabriolet iz 1937. godine.

Radi se o jednom od samo tri primjerka koja su ikada napravljena, a automobil posjeduje originalnu karoseriju koju je proizvela francuska kompanija Vanvooren. Automobil nikada nije restauriran te je jedini koji je trenutno u privatnom vlasništvu.

 

Šasija, karoserija motor i mjenjač su originalni, a u prošlosti je ovaj Bugatti uglavnom bio u vlasništvu Britanaca. Posjeduje svu originalnu dokumentaciju, a ovo će mu biti prva aukcija u osamdesetogodišnjoj historiji.

 

Procjenjuje se da bi automobil mogao biti prodan za 8,5 miliona dolara te postati jedan od najskupljih Bugattija u historiji. Prije tri godine je Type 57SC Atlante prodan za 8,7 miliona dolara, a prošle godine je na otoku Amelia kupac izdvojio 9,7 miliona dolara za Bugatti 57SC Sports Tourer.

 

Na ovogodišnjoj aukciji će na prodaju biti ponuđeni Stutz Model M Supercharged Coupe iz 1930. godine, kao iz Cadillac V-16 All-Weather Phaeton iz 1933. godine. Vrijednost prvog automobila se procjenjuje na 1 milion, a drugog na 500.000 dolara.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.