Čokoladni neredi 2014 u Mostaru, Sarajevu i Banjaluci

25.07.2014 18:00
cokoladni-neredi-2014-u-mostaru-sarajevu-i-banjaluci-main

Čokoladni neredi 2014 će u petak 25.7.2014. pokazati koliko nam jedna banalna sličnost može popraviti raspoloženje, barem na jedan dan. Sa početkom u 20h na Španjolskom trgu u Mostaru, na platou ispred BBI centra u Sarajevu i u parku Petar Kočić u Banjaluci okupiće se ljubitelji čokolade i druženja  koji neće slati poruke i držati govore, već uživati u malim životnim zadovoljstvima kojih nam u današnje vrijeme nedostaje. 

Od kad je ljudi na ovoj planeti poznato je da se oni grupišu. Bilo da razlike među njima postoje ili da su izmišljene zarad nečijih interesa, one nas odvajaju i udaljavaju. Lako ih je stvoriti, a još lakše primijetiti. Šta više, u današnjoj Bosni i Hercegovini izuzetno je lako o razlikama pričati te isticati kako i kolikiko se „mi“ razlikujemo od „njih“.

 

Naravno da BiH nije izuzetak po tom pitanju u odnosu na čitav svijet, ali sigurno prednjači po količini i surovosti sadržaja „vijesti“ o razlikama. Kako bismo sačuvali zdrav razum i barem minimalnu nadu u bolje sutra, krajnje je vrijeme da  i na ovom polju uvedemo malo prijeko potrebne ravnoteže. 

 

Želimo vas pozvati na slatko druženje koje već treću godinu zaredom ističe konkretnu sličnost svih građana Mostara. Ovaj put se nadamo da će nam se pridružiti i ostatak države. 

 

Ideja Čokoladnih nereda 2014 je da svaka osoba sa sobom ponese dvije čokolade. Jednu će dijeliti sa okupljenom ekipom, a drugu će donirati za „malu raju“ sa područja koja su najteže pogođena nedavnim poplavama. Iako će skupljanje doniranih čokolada biti organizovano u Mostaru, Banjaluci i Sarajevu, u duhu Čokoladnih nereda pozivamo građane iz svih mjesta i gradova u BiH i regiji da budu dio događaja kroz spontana okupljanja u isto vrijeme.

 

Kako bi ova malena sličnost svih nas postala što očiglednija, pozivamo vas da sve svoje čokoladne fotografije objavljujete javno na Facebook-u sa oznakom #cokoneredi. Ako niste u prilici fizički da učestvujete u Čokoladnim neredima, objavljujte svoje fotografije s omiljenim čokoladama. Ako mislite da će se ideja svidjeti i vašim prijateljima iz inostranstva, pozovite ih da i oni učestvuju uz oznaku #chocolution. Proteklih godina su nam stizale fotografija sa svih kontinenata i iskreno se nadamo da ćemo ove godine nadmašiti broj sudionika iz čitavog svijeta. Sve novosti i razvoj događaja pratite na www.fb.com/cokoladni.neredi

 

Oraspoložite sebe u petak 25.7. i razvucite osmijeh djeci s područja pogođenih poplavama. Uživajmo zajedno barem jedan dan u malim stvarima koje život znače!

P.S. Unaprijed se izvinjavamo svim mrziteljima čokolade, ukoliko ih uopšte ima.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.