DOLAZI AVENIJA BRAZIL: SAMO NA HAYAT TV!

23.12.2013 11:00
dolazi-avenija-brazil-samo-na-hayat-tv-main

S osvetom u mislima i ljubavi u srcu ponižena djevojka potražit će pravdu i pronaći svoju prvu ljubav. No, je li ljubav uvijek jača od mržnje? Snažna i potresna priča o odbačenoj i posramljenoj djevojci u potrazi za osvetom osvojila je gledatelje širom svijeta.

Dogodovštine lijepe Nine, odnosno Rite, pratite putem Hayat TV-a od ponedjeljka, 23. decembra, u 13:00 sati. Serija će se emitovati radnim danima.

Ova je brazilska sapunica u domovini bila popularna do te mjere da su ulice glavnih gradova Sao Paula i Rio de Janeira bile puste tokom emitovanja serije.

Uvodna pjesma ``Danza Kuduro``, koju su otpjevali Don Omari Lucenzo, poznata je u cijelom svijetu, a popularna je i u Bosni i Hercegovini. Koliko je bila popularna dokazuje činjenica da se pjesma mjesecima nije skidala s Billboardove ljestvice 50 najslušanijih latinoameričkih pjesama te je, osim u Južnoj Americi, bila nosilac radijskih top listi i u Australiji, SAD-u i Evropi (Italiji, Austriji, Holandiji, Švedskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Španiji, Rumuniji i, naravno, Bosni i Hercegovini), a njen videospot na Youtubeu dosad je pogledalo više od 447 miliona ljudi.

Iako ima sve što prava telenovela mora imati: lijepu ženu koja se vraća u rodni kraj osvetiti zloj maćehi, ljubavne trokute, intrige, opsesiju i tajanstveno ubistvo, serija ``Avenija Brazil`` u rekordnom je vremenu postala i više od samog televizijskog projekta. Zahvaljujući velikom budžetu od otprilike 45 miliona dolara i nevjerojatnoj priči o nižem i srednjem sloju građana (a ne o bogatašima, kao što je bio slučaj s posljednjim projektom ``A Favorita“), u kojoj se pronašla polovica Brazilaca, autor i scenarist serije João Emanuel Carneiro preko noći je postao jedan od najutjecajnijih ljudi, a serija događaj koji je promijenio razmišljanja mnogih Brazilaca.

Svaku je epizodu serije u Brazilu u prosjeku pratilo više od 45 miliona Brazilaca, a serija je s nevjerojatnih 68% udjela u gledanosti u prosjeku postala najgledaniji program na svim brazilskim televizijama. Posljednju je epizodu pratilo čak 75 miliona Brazilaca (51% udjela u gledanosti).

Brazilska Vlada poslala je medijima priopćenje u kojem je zabrinjava povećanje potrošnje energije za čak 5% otkad se serija počela prikazivati te je izrazila zabrinutost ukoliko nestane struje u državi znajući da će se milioni ljudi pobuniti ako zbog nestanka struje propuste koju epizodu.

Za toliku popularnost serije ``Avenida Brasil“ zaslužna je i nevjerojatna ekipa glumaca koja se sastoji od Murila Benícija, Débore Falabelle i Marcella Novaesa, te jedne od najboljih brazilskih glumica današnjice Adriane Esteves, koja je ``pobrala`` nevjerojatan broj pohvala i kritika za ulogu ultimativne negativke i zlobnice Carminhe.

Serija je postala je hit među brazilskim gledateljima već od prve epizode. Mnoge je scena u kojoj maćeha fizički i psihički zlostavlja djevojčicu toliko šokirala da su ostavljali komentare na svojim Tweeter i Facebook profilima. Broj tvitera rapidno je rastao s novim epizodama, a posljednja je epizoda doslovno srušila internet u Brazilu.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.