DRUGI INTERNACIONALNI FESTIVAL ŽESTOKOG PIĆA I RAKIJA SPIRIT FEST 2014.!

21.11.2014 19:00
drugi-internacionalni-festival-zestokog-pica-i-rakija-spirit-fest-2014-main

Sve je spremno za  drugi po redu Internacionalni festival žestokih pića i rakija ``SPIRIT FEST`` Sarajevo 2014 koji je organizovan za 21. Novembar u hotelu Holiday u Sarajevu sa početkom u 16 h. Festival će okupiti veliki broj izlagača iz BiH i Regiona sa ciljem njihove promocije,degustacije,stručnog ocjenjivanja kvaliteta i naravno unaprijeđenja ovog tržišnog segmenta.

Odlična organizacija I.Internacionalnog festivala žestokih pića i rakija ``SPIRIT FEST`` nam je omogučila da okupimo  veliki broj izlagača iz BiH i Regiona koji su prepoznali kvalitet organizacije i žele putem našeg festivala promovisati svoje  proizvode u našem glavnom gradu i BiH.

 

Cilj festivala jeste da se potrošači,ugostitelji i distributeri upoznaju sa kvalitetom ponude koja ovaj semgent tržišta čini mnogo širom nego što ona zapravo jeste sada.

 

Ovim putem zelimo pozvati sve ugostitelje da se putem festivala informišu i upoznaju sa kvalitetom rakija,likera i žestokih pića kako bi unaprijedili svoju ponudu sa kvalitetnim proizvodima iz oblasti rakija i žestokih pića.

 

Ispred organizacije smo se potrudili na festival dovesti velike brendove iz BiH i Regiona koji svojom ponudom privlače obožavaoce dobre kapljice.

 

Tako da će na festivalu svoje proizvode prezentirati: Hubert 1924,Stara Sokolova,Premier Rakija,Badel 1862,Pernod Ricard,Zvečevo,Stock BH,MB Impex, Moja Rakija,Monogram,Mapex,AG Vinarija,Hercegovina Vino,Vinarija Ostojić,Eko Life,Marijanović,Rakija Kraljica,Primož Mikelj, Vinarija Bogojević,Natura Antunović,OPG Barbarić,Đanić rakije i likeri.

 

Festival ``Spirit Fest`` svoja vrata otvara od 16 h gdje će se izlagačima obratiti voditeljica TV Pink BH Tanja Đurović nakon čega je upriličeno druženje sa zvanicama i posjetiocima.U 19.30 h će biti upriličena dodijela plaketa za najbolje ocijenjene rakije i likere a zatim Spirit Party uz Dj.Jung B.

 

Kvalitetu rakija i likera će ocjenjivati stručni žiri kojeg sačinjavaju: prof.dr.Nerminom Spaho-Predsjednicom žirija,Prof.dr.Milenko Blesic i Mr.Mirela Smajić.

 

Prijavljeni uzorci se klasificiraju čime se formira i redosljed ocjenjivanja i to slijedećim redom prioriteta:

- Rakije od voća i grožđa

- Likeri

- Specijalne rakije

 

Za najbolje ocijenjene rakije obezbijeđene su plakete kao i to da dobitnici nagrada stiču pravo da to naglase na  etiketama svojih proizvoda za one rakije ili likere za koje je izuzet uzorak za ocjenu.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.