x

Ekipa filma ``Zrno`` prošetala crvenim tepihom, otvoren Takmičarski program 23. SFF-a!

Druge večeri 23. Sarajevo Film Festivala crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta prošetala je ekipa filma ``Zrno`` koji je otvorio Takmičarski program, ali i brojne filmadžije, kao i poznate domaće, regionalne i ličnosti.

Odličnu atmosferu koja je vladala na sinoćnjem otvorenju Sarajevo Film Festivala večeras je donekle poremetila poslijepodnevna kiša, ali na festivalskom trgu je i večeras bila prisutna vjerna publika i vrijedne novinarske ekipe. Na crvenom tepihu večeras su, osim ekipe filma ``Zrno``, zasjali i glamci te reditelj crnogorskog filma ``The Books of Knjige: Slučajevi pravde``.

 

Film ``Zrno`` donosi priču o svakodnevnoj borbi za hranu i opstanak i prikazuje život profesora Erola Erina, stručnjaka za genetiku sjemenja, koji živi u nedefinisanoj bliskoj budućnosti, u gradu koji magnetni zidovi štite od imigranata raznih profila. Iz nepoznatog razloga, poljoprivredni zasadi u gradu zapali su u genetsku krizu. Na sastanku u sjedištu korporacije Novus Vita, Erol saznaje za kolegu genetičara Cemila Akmana koji je napisao rad o cikličnim krizama koje pogađaju genetički modificirana sjemena. Kako bi ga potražio, Erol kreće na put koji će ga natjerati da preispita sva svoja prethodna znanja i stavove.

 

Uloge u filmu ``Zrno`` turskog reditelja Semiha Kaplanoğlua ostvarili su Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigoriy Dobrygin i Cristina Flutur.

 

Inače, večerašnja projekcija filma ``Zrno`` je ujedno i njegova svjetska premijera.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.