x

Fićo s dva motora glavna atrakcija na mostarskoj utrci ubrzanja!

Autoklub Hercegovina na pomoćnoj pisti Aerodroma Mostar organizuje ovog vikenda ``Auto-moto Street Show – Mostar 2017 part 2``. Mnoštvo atrakcija će gledatelji moći vidjeti, između ostalog i ``Fiću`` s dva motora vozača Damira Ožegovića.

Krešimir Šimić, voditelj organizacije događaja kazao nam je da su današnja takmičenja pravo zagrijavanje za sutra, kad se očekuje još više gledatelja.

 

``Sam vrh Balkana je danas u Mostaru, svi najpoznatiji vozači u konkurenciji ubrzanja na 402 metra su danas ovdje, imamo preko osamdeset automobila i oko petnaest motora. Najbolje očekuju i vrijedne nagrade``, kazao nam je Šimić.

 

Tomislav Kreševac je redovan učesnik svih sličnih utrka u Mostaru i u klasi 11 uvijek očekuje najbolji rezultat.

 

``Ja se nadam pobijedi u svojoj klasi, a bio bih prezadovoljan da uđem u super finale. Dosta je dobra konkurencija, Sirćo, Ožegović je nešto brži. Kod mene je moj Fiat Tipo sa 410 konja kojem treba od nule do sto 2,2 sekundi. Maloprije sam napravio lični rekord s vremenom 10,9``, bio je zadovoljan Kreševac.

 

Posebnu atrakciju na mostarskoj pisti predstavlja Damir Ožegović sa svojim fićom u kojem bučno rade dva motora Suzuky Hayabuse s dodatnim nitro sistemom. Za one koji ga gledaju prvi put zaista je fenomenalno vidjeti kako jedan Fićo kao iz rakete ispaljen iza sebe za dvostruku dužinu ostavi neki na prvi pogled višestruko jači automobil.

 

Kao što je i uobičajeno osim utrka ubrzanja za automobile tu je i cijeli niz popratnih dešavanja, od utrka za motocikle, skupa oltimera, takmičenja u uređenju automobila, glasnoći instaliranog zvučnog sistema tzv dB Drag te cijeli niz ostalih zanimljivosti.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.