KID PEX NASTUPA U SARAJEVU!

30.07.2014 19:00
kid-pex-nastupa-u-sarajevu-main

Nakon što je prije dvije godine Kid Pex prvi put uživo gostovao u Slozi, bečki reper s podrijetolom u Zagrebu ponovo se vraća u Sarajevo gdje će 30.7. nastupiti u Red Clubu. 

Reper poznat po svojem ogromnom hitu ``Kako je u Beču``, koji je objavio u zajedničkoj suradnji s beogradskim reperom Đusom, dosad je izdao sveukupno četiri albuma, a rap muzikom se bavi od 2005. godine. U Sarajevo stiže s novim albumom ``Bečka škola`` na kojem ugostio poznate legende balkanske hip hop scene poput Stoke, Đusa i hrvatske grupe Connect, a pritom se oslonio na muzičke podloge iz Bosne i Hercegovine: Veći dio albuma producirao je, naime, talentirani mladi producent Drap iz Brčkog. ``Drago mi je što se opet vraćam u Sarajevo jer znam da tu publika cijeni pravi rap. U Sarajevu imam puno prijatelja i vrlo rado boravim i privatno u tom gradu, pa i onda kada nema nastupa``, kaže Kid Pex uoči svojeg nastupa u Sarajevu.

 

Nastup će obogatiti i brojne predgrupe iz Sarajeva poput repera Dessertoppa, Spinnera i Deje ZheClassica iz grupe 93 FU Kru. 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.