x

Motor u 911 najvjerojatnije ipak ostaje na „krivom“ mjestu!

Usprkos mnogim naznakama, uključujući i 911 RSR sa središnje smještenim motorom, novi 911 će ipak tradicionalno imati motor iza stražnje kotača.

Mnogi puristi su bili poprilično uznemireni kad su se počele širiti glasine kako će sljedeći 911, koji će se na tržištu pojaviti krajem 2018. ili početkom 2019., imati središnje smješteni motor. Pogledamo li na to sa stajališta prosječnog fana automobila koji već 63 godine ima motor na krivom mjestu, to je u razini neudobnog Rolls Roycea, ako ne i gore. Motor će kao i kod svake nove generacije Porschea 911 ipak biti malo pomaknut unaprijed kako bi poboljšali raspored mase. Prednost tog smještaja motora u odnosu na konkurente je što ostavlja nešto mjesta putnicima na stražnjim sjedalima.

 

Kao i do sada osnova će biti stražnji pogon sa pogonom na sva četiri kotača također kao opcijom. Četverocilindrični motori se najvjerojatnije neće pojaviti što ipak ostavlja neki razmak između četverocilindričnog Boxstera/Caymana i šesterocilindrične 911-ice. Kako ne bi baš sve ostalo isto proširili su trag kotača, ponajviše naprijed, a one koje je zgrozila sama pomisao na 911 sa motorom u sredini vjerojatno neće pretjerano veseliti ni hibrid za koji je gotovo pa sigurno da će se pojaviti.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hrekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.