NAJGLEDANIJI DJEČIJI MJUZIKL U BiH – MJUZIKL KRALJ LAV

28.10.2016 16:00
najgledaniji-djeciji-mjuzikl-u-bih-mjuzikl-kralj-lav-main

Saradnja između Basics škole i Pozorišta mladih Sarajevo rezultirala je uspješnom izvedbom MJUZIKLA KRALJ LAV u junu 2016. godine, a zahvaljujući velikom uspjehu, mjuzikl je postao dio repertoara Pozorišta mladih Sarajevo i u sezoni 2016/2017.

Tako će nas u avanturu magičnog svijeta daleke Afrike, rastrgane između dobra i zla u borbi za pravdu, ponovo povesti MJUZIKL KRALJ LAV zajedno sa četrdeset članova glumačkog i pjevačkog ansambla kojeg čine talentovana djeca iz Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Travnika, Zagreba i Sombora te petnaest članova stručnog tima kojeg čine profesori Basics škole i saradnici koproducenti iz Pozorišta mladih Sarajevo .

 

Najgledaniji dječiji mjuzikl u BiH reprizirat će se 28. i 29. oktobra u Pozorišti mladih Sarajevo sa početkom u 18.00 sati. Uz orginalne kostime i maske prva bh. adaptacija čuvenog mjuzikla THE LION KING prikazati će junake Simbu, Mufasu, Skara, Zazua, Timona, Pumbu i ostalu ekipu Ponosne zemlje.

 

Kako nastaje MJUZIKL KRALJ LAV pogledajte na Kralj Lav-Making of, a promotivni singl za mjuzikl Shadowland / Tamni svijet možete poslušati na Tamni svijet (Shadowland).

 

Mjuzikl je premijerno prikazan u vidu završnog ispita polaznika Basics škole pjevanja, klavira, baleta i muzičkog teatra za školsku 2015/2016. godinu. Učenici su kroz predmete pjevanje, gluma, balet i scenski pokret imali priliku da se upoznaju sa svim segmentima ovog mjuzikla i upravo njih tridest sa različitih odsjeka Basics škole imat će priliku pokazati svoj talent, a na sceni će im se pridružiti i balerine baletnog studija BellArte. Nakon uspješne produkcije FROZEN-a ovaj mjuzikl će biti njihov drugi po redu teatarski izazov. Naime, KRALJ LAV nije samo izazov za učenike, on je ujedno izazov za cijeli produkcijski tim koji donosi formu muzičkog teatra na još većem produkcijskom nivou nego što je to bilo do sada. Upravo ova adaptacija najpopularnijeg mjuzikla na svijetu je i prva profesionalna muzičko - scenska adaptacija u BiH.

 

Ulaznice se mogo kupiti na blagajni Pozorišta mladih Sarajevo od 17.10. 2016. godine svaki radni dan od 12.00 sati do 14.00 sati, te u prostorijama Basics škole svaki radni dan od 10.00 do 21.00h, a rezervisati putem facebook stranice BASICS ŠKOLA.

 

Režiju potpisuju Đorđe Jovančić, koji je ujedno i izvršni i muzički producent na projektu te glumica Staša Dukić. Balerina Nadža Pušilo je kreirala koreografije i scenski pokret dok lutkar Sabit Agić potpisuje kostimografiju i scenografiju.

 

Scenario je adaptirao Đorđe Jovančić, a glumu prilagodila Staša Dukić. Vokalni supervizor je profesorica Jelena Radović, a korepetitor je Marija Ivančević- Stipić, dok je ispicijent na projektu Marija Stevanović. Producent mjuzikla je Dalibor Perković, a video i grafički dizajn potpisuje Marko Jovančić. Majstori svjetla su Edin Memić i Adis Mirojević predvođeni tehničkim rukovodiocem Ismirom Fazlićem. Za šminku i maske su zadužene Maja Talović i Vesna Husić.

 

``Ne propustite jedinstveno magično putovanje kroz Ponosnu zemlju. Karavan za Afriku ponovo kreće 28. oktobra. Osigurajte mjesto za sebe.``, poručili su iz Basics škole.

 

Više informacija na oficijelnoj stranici mjuzikla KRALJ LAV.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.