x

Održana takmičarska noć narodne muzike - Festival Ilidža 2017.!

Sinoć je u okviru Festivala narodne muzike Ilidža održana  ``Takmičarska noć narodne muzike - Festival Ilidža 2017.“. Dvadeset takmičarskih numera koje je odabrala komisija za selekciju pjesama na osnovu konkursa, otpjevane su na sceni Ilidžanskog festivala. 

Autori, aranžeri, tekstopisci i interpretatori iz regiona predstavili su se na najbolji način i pokazali da narodnu pjesmu nose u srcu i duši. 

 

Mnogobrojna publika koja je i večeras ispunila ljetnu pozornicu do posljednjeg mjesta bodrila je izvođače iz BiH i regiona, ali i uživala u 20 prekrasnih interpretacija.

 

Žiri u sastavu Enes Begović, Ivica Šarić, Ognjen Bomoštar, Fahrudin Pecikoza, Radoslav Grajić, Hanka Paldum, Ana Babić, Ibrahim Mangafić, Direkcija Festivala i Tomislav Kašljević imali su težak zadatak da odaberu najbolje u 5 pojedinačnih kategorija i ukupnog pobjednika. 

 

U kategoriji za najbolji tekst nagradu je dobio: 

Najbolji aranžman: Mirza Balić pjesma ``Esma`` izvođač Jasmin Burek,

Najbolja muzika: Pavao Anić pjesma ``Mostar grade``

Najbolji tekst: Amra Daka i Amir Šehić pjesma ``Sjeti se``,

Najbolji izvođač: Nihad Kantić Šike s pjesmom Azemina 

Ukupni pobjednik Festivala narodne muzike Ilidža 2017. je Alija Hadžimurati s pjesmom Golubovi (autor teksta Nihad Ramić, muzika i aranžman Eldin Huseibegović)

 

Pored takmičara gosti u ovoj noći bili su Dragan Kojić Keba, Andrija Števanić, prošlogodišnja pobjednica Festivala Amna Aganović, Azemina Grbić i Nazif Gljiva koji je svojim performansom uz izvedbu najvećih hitova oduševio sve prisutne na Ilidži, ali i gledaoce ispred malih ekrana koji su program pratili uživo putem Hayat TV-a. 

 

Uz orkestar narodne muzike na čelu sa prof. Emirom Mejremićem i sve izvođače ova noć je bila posebna za sve posjetioce na ljetnoj pozornici Ilidže.

(Hayat.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.