x

Otok sira, čipke, janjetine i soli - otok Pag!

Prekrasan djelić raja koji skriva adute po kojima je poznat cijelome svijetu.

Odmor u kamp kućicama na Pagu ispuniti će sva vaša očekivanja. Otok i slatke kućice stvoriti će mozaik slika koji će vas još dugo pratiti a vjerovatno i postati vaša stalna destinacija za godišnji odmor.

Doživite nevjerojatne zalaske sunca, uživajte u kino večerima, isprobajte ukusne dalmatinske kulinarske specijalitete ili se jednostavno prepustite netaknutoj prirodi otoka Paga!

 

Pag kao jedan od najvećih jadranskih otoka krase brojni zaljevi, uvale, rtovi i plaže, a ima i najdulju obalnu liniju na Jadranu. Poseban je zbog svoje jedinstvene vegetacije, carstva kamenja, golih površina i aromatičnog bilja poput kadulje i smilja. Izuzev makije, šume i zelenila gotovo da i nema.

 

U Paškoj uvali možete uživati u više od 20 km šljunčanih i pješčanih plaža. Najatraktivnija i najveća je svakako Zrće, dok je Sveti Duh s dugačkim plićakom posebno prikladna za obitelji. Isplati se okupati i u uvali Slana, posebno ako vas gužve i galama baš i ne fasciniraju.

 

Na Pagu ćete naučiti kako se dobiva poznata paška sol, postupak se i danas može vidjeti u manjim glinenim bazenima u koje se uvodi more. Moći ćete se vratiti i u bogata prošla vremena otoka i posjetiti ostatke naselja, koje je već u 13. stoljeću imalo status slobodnog grada.

 

Ne propustite ni namakanje u blatu, jer su tradicija i ljekoviti učinak blagodati paškog ljekovitog mulja svojevrsni zaštitni znak otoka a pomoći će vam kod brojnih oboljenja.

 

Svugdje će vas pratiti miris paških dobrota, ovčjeg sira, skute, mlijeka i janjetine, koje morate probati čak ako i niste ljubitelj ovčjih proizvoda – neće vam biti žao. Na kraju boravka kupite suvenir od paške čipke, koji možete slobodno spakirati u kufer, jer ako je čipka prava paška, garantirano se neće objesit iz saviti.

 

Izvor: vecernji.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.