x

Perth: Jedan od najudaljenijih velegradova na svijetu!

Perth je jedan od najudaljenijih velegradova na svijetu. Poznat je kao grad prepun života smješten na rijeci Swan, a koja je dobila ime po crnim labudovima koje su Europljani prvi put vidjeli u 17. stoljeću. Surfanje kod plaže Scarborough, Rottnest, kobolčari te izlet u kolonijalni grad Fremantle i promatranje kitova samo su dio bogate ponude grada i okolice.

Povijest grada veže se uz naseljenike koji su na područje grada došli u 19. stoljeću nakon čega je taj dio teritorija postao glavni grad Zapadne Australije. Unatoč bogatoj povijesti grad se doima mlađim, a kao dokaz nekadašnjim vremenima stoje viktorijanske građevine udaljene od središta.

Perth se smatra gradom doseljenika, gdje je skoro čevrtina populacije rođena u prekomorskim zemljama, što Perthu daje veselu atmosferu kojoj najviše pridonosi mlađa populacija. Okolica grada je zaista čudesna, a dokaz tome su pješčane plaže duge oko 100 km, gdje se ljudi zabavljaju na razne načine.

Unutrašnjost je isto tako prekrasna gdje u divnoj dolini rijeke Swan uspijevaju vinogradi. Prva vinova loza ondje je posađena otprilike godinu dana nakon osnutka Pertha. Na nekim dijelovima rijeke Swan organiziraju se sportovi na vodi, a brodom je moguće otići do vinogradarskog područja.

Unutar grada nalazi se zoološki vrt, Perthski institut za suvremenu umjetnost, kovnica novca i podvodni tunel akvarija dubok oko 100 m. Noćni život grada je bogat, pa je tako ponuda prilagođena i onima koji više vole luda noćna tulumarenja.

Grad je bogat klubovima, restoranima i barovima središnjeg Northridgea i pomodnog Subiaca. Za sve ljubitelje ozbiljnije glazbe tu je i koncertna dvorana te Kraljevsko kazalište. Tijekom godine znaju se održati koncerti na otvorenom i to na stadionu Subiaco Oval i u King parku, odakle možete uživati u čarobnim zalascima sunca.

Perth je zahvaljujući bogatoj ponudi postao poznat kao grad pun života i ljubaznih domaćina. Doživite poslijepodnevni povjetarac koji hladi, a koje stanovnici grada nazivaju “liječnikom iz Fremantlea” zbog blagog djelovanja koje ima na vrelinu popodnevnog sunca.

Izvor: putokosvijeta.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.