x

Sjekirom ubila pa raskomadala muža, a prijavila policiji da je nestao!

Milka Katanović (55), iz Karakaja kod Zvornika u Republici Srpskoj, uhapšena je zbog sumnje da je u nedjelju, 18. juna, sa više udaraca sjekirom u glavu ubila svog supruga Vojislava Katanovića (59)! Milka je pokušala da prikrije zločin pa je sutradan prijavila policiji da joj je muž nestao. 

Kada je utvrđeno da se radi o lažnoj prijavi, priznala je ubistvo. Istražioci su ostali u šoku nakon što im je osumnjičena rekla da je tijelo raskomadala kako bi prikrila tragove.

 

- Istražiocima je rekla da je ruke i noge odvojila i bacila u kontejner, dok je trup zakopala nedaleko od njihove kuće - otkriva izvor blizak istrazi.

 

On kaže da je policija pronašla mjesto na kome je trup zakopan i da se čeka naredba suda kako bi se obavila ekshumacija, a potom i obdukcija.

 

- Osumnjičena je tokom saslušanja rekla da je trup zamotala u vreću, natovarila ga u zidarska kolica i odvezla na lokaciju gdje ga je zakopala. Navodno joj u tome niko nije pomogao, ali se sve detaljno provjerava i istražuje - rekao je izvor iz policije.

 

U PU Zvornik je potvrđeno da je nestanak Vojislava Katanovića prijavljen 19. juna uz napomenu da se on ``dan ranije u osam časova udaljio od kuće i da mu se tada izgubio svaki trag``.

 

- Postupajući po prijavi i preduzimanjem niza drugih istražni radnji, policijski službenici su utvrdili da je nestanak lažno prijavljen. Daljom istragom utvrđeno je da je oštećeni ubijen, a da se u vezu sa izvršenjem tog krivičnog djela može dovesti Milka Katanović iz Zvornika. Tokom kriminalističke obrade ona je u potpunosti priznala izvršenje krivičnog djela - saopštio je portparol PU Zvornik Miljan Bobar.

 

O zločinu je obaviješteno i Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, koje je naložilo da se sprovedu sve istražne mjere i radnje u cilju kompletnog rasvjetljavanja krivičnog djela. Nakon kriminalističke obrade, osumnjičena je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teškog ubistva sprovedena u nadležnost bijeljinskog tužilaštva.

 

Vojislav i Milka imaju sina koji radi u Kataru i kćerku koja se udala i otišla u Srbiju i ima troje svoje djece.

 

Mještani Karakaja i rođaci porodice Katanović kažu da su bili šokirani kada su saznali da je Milka uhapšena zbog ubistva Vojislava.

 

- Njih dvoje godinama žive zajedno u skladnom braku. Svi smo u šoku, jer nikada nismo čuli da su oni bili u lošim odnosima ili da je Vojislav bio nasilan prema Milki. Imali su normalan život, čak su zajedno odlazili u Crnu Goru da rade sezonske poslove. Vojislav se bavio i preprodajom vozila i od toga su živjeli - pričaju mještani Karakaja.

(Novosti.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.