x

Slijepi mladić Mujče je spreman za polumaraton, želi i na Olimpijadu u Tokiju!

Slijepi mladić Mustafa Mehić, kojeg prijatelji zovu nadimkom Mujče, zajedno sa svojim trenerom Tomislavom Cvitanušićem priprema se za polumaraton koji će se održati 18. septembra.

Njegov trener Tomislav Cvitanušić u razgovoru za Klix.ba navodi kako su sinoć trčali posljednji dužinski test od 18 kilometara koji je prošao bez problema. 

 

``Mustafa je spreman, nema nikakve sumnje da će on završiti tu trku i da će biti prvi mladić u regionu koji je to napravio. On je jako sretan zbog toga, a ja sam još sretniji u toj cijeloj priči``, kazao je Cvitanušić.

 

Više o njihovim pripremama možete čitati ovdje.

 

``Počeli smo sa manje kilometara i onda smo to vremenom povećavali. Kako smo išli sve dalje, nije bilo nikakvih problema, s tim da smo se pobrinuli za kvalitetniju ishranu u čemu nam je mnogo pomogao i Muscle Freak, kao i poliklinika Al Tawil koja je besplatno napravila detaljan ljekarski pregled i sve medicinske nalaze``, kazao je Cvitanušić.

 

Mi smo spremni za 18. septembar i čekamo sve na startu da nam se pridruže, oni koji će s nama trčati i oni koji će nas bodriti. Hoćemo da pokrenemo neke nove standarde i skrenemo pažnju na to da osobe s invaliditetom mogu sve, ali im treba pružiti šansu``, kazao je Cvitanušić u razgovoru za Klix.ba.

 

Mustafa je počeo trenirati trčanje sredinom aprila ove godine i u nepunih šest mjeseci uspio je dostići zavidne rezultate.

 

``Na samom početku mi je bilo teško da istrčim i pet kilometara, a danas bez problem trčim 15. U tom procesu ne mogu reći da mi je išta bilo teško jer je to nešto što sam ja odlučio i to želim``, kaže Mustafa i dodaje da ima veliku podršku svojih prijatelja i ljudi iz okoline.

 

``Sinoć smo trčali 18 kilometara, nije bilo lako ali sam bez problema istrčao, tako da mi tri dodatna neće predstavljati nikakav problem. Ja sam spreman``, kaže Mustafa.

 

U razgovoru za Klix.ba otkriva kako nakon polumaratona želi stvari podići na viši, profesionalniji nivo.

 

``Želim da aktivno treniram i cilj mi je Olimpijada u Tokiju 2020. godine``, kaže Mustafa.

 

Mustafa upravo završava prvu godinu Pravnog fakulteta. Pored trčanja, Mustafina velika ljubav je hip hop, a nedavno je snimio pjesmu sa tuzlanskim reperom Frenkijem pod nazivom ``Do cilja``.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.