x

U centru Zenice održana ulična trka ``ArcelorMittal Zenica 2014.``

ArcelorMittal Zenica je danas za građane Zenice organizovao uličnu trku povodom Programa zdravstvene prosvijećenosti. Trka je trebala biti održana prošle sedmice, ali je odgođena zbog loših vremenskih prilika.

``ArcelorMittal bi želio da bude partner svima vama u svim aspektima i sa istim ciljem imali smo prošle sedmice Sajam zdravlja i zaista smo sretni da budemo sa svima vama i danas ste svi pobjednici``, izjavio je nakon utrke Biju Nair, generalni direktor ArcelorMittala Zenica.

 

Aziz Kevelj, generalni sekretar Atletskog kluba ``Zenica``, se zahvalio ArcelorMittalu na današnjem projektu i izrazio nadu da će se saradnja sa ovom kompanijom nastaviti i u budućnosti.

 

``Posjećenost današnje manifestacije je bila jako dobra, a drago nam je što smo napravili događaj za naše najmlađe sugrađane i osobe s poteškoćama. Podijelili smo i mnoge nagrade, ali najbitnije je druženje i želja naše kompanije da učestvujemo u životu lokalne zajednice``, izjavila je Dijana Božić-Srdanović, menadžer za komunikacije u ArcelorMittalu Zenica.

 

Trasa: Start i cilj na platou ispred Robne kuće ``Bosanka`` - Prema Bulevaru - plato Stare pijace - Kameni most.

 

Kategorije: Cicibani (predškolski uzrast) - 80 m

Pareplegičari (trka u u kolicima) - 100 m

Osnovne škole - 1 krug (450 m)

Srednje škole - 2 kruga(900 m)

Ostali građani Zenice - 2 kruga (900 m)

 

tekst: radio zenit

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.