x

Vijeće učenika Mješovite srednje škole ``Enver Pozderović`` iz Goražda posjetili Međeđu!

Vijeće učenika Mješovite srednje škole ``Enver Pozderović`` iz Goražda jučer su bili u još jednoj humanoj misiji u kojoj su pokazali da u ovo praznično vrijeme nisu zaboravili one kojima i mali znak pažnje pokazuje da nisu sami. Human gest goraždanskih srednjoškolaca i njihovih nastavnika izazvao je radost u mjestu u kojem se ona rijetko osjeti. Kako je kazala Nermina Karahmetović pedagogica ove škole, cijeli mjesec decembar u školi je protekao u duhu humanosti, te su realizirane dvije humanitarne akcije čiji je cilj da u vrijeme praznika onima kojima je to potrebno pokažu da nisu sami. 

- Pod motom ``Da budemo dio promjena koje želimo da vidimo oko nas`` boravili smo u Međeđi u područnoj školi OŠ ``Vuk Karadžić`` iz Višegrada koju pohađaju djeca povratničkih porodica i sa novogodišnjim paketićima i paketima sa prehrambenim artiklima i odjećom, obradovali 13 učenika od prvog do petog razreda - kazala je Karahmetović. Ona je dodala da je riječ o djeci i porodicama slabijeg socijalnog statusa, tako da ih je ova posjeta i pokloni jako obradovala. 

 

Nakon dolaska u Međeđu, upoznavanja i podjele paketića mališanima, došlo je vrijeme da se velika raja na trenutak vrati u djetinjstvo. Sve je započelo kada su đaci iz Međeđe počeli pjevušiti dječije pjesmice, a vrhunac je bio kada su se svi dobro utoplili, izašli napolje i prepustili igrama na snijegu, grudvanju, pravljenju Snješka Bijelića... Poslije dobre zabave uslijedilo je sušenje i grijanje pokraj peći koja je glavni izvor toplote u učionicama ove područne škole. Dječijoj radosti jučer nije bilo kraja, a izmamiti osmije na licima djece bio je i cilj ove akcije. 

- Uspješno smo realizovali i akciju prikupljanja sredstava za liječenje Goraždanke Ajne Pršeš. Prikupili smo 983,70 KM koje smo uplatili na račun njenih roditelja. Ajni želimo brzo ozdravljenje i povratak u Goražde - dodala je Karahmetović. 

 

``Čovječanstvo duguje djetetu sve najbolje što može dati.`` 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.