x

ZLATNI KICKBOXER: Mirza Pramenković proglašen za Sportistu godine!

U petak iza nas u Sarajevu je održan jedan od najočekivanijih događaja godine, Izbor muškarca godine 2017.  Mirza Pramenković je na gala događaju kojem su prisustvovale brojne ličnosti iz političkog i javnog života BiH još jednom osvjetlao obraz ponijevši titulu Sportista godine. 

Mirza Pramenković, svjetski prvak u kickboxingu u teškoj kategoriji, koji je do naslova došao prošle godine u irskom Dublinu je ponio titulu Sportiste godine,  a nagradu mu je uručio profesor dr. Rasim Lakota. Riječ je o jednom od najprestižnijih događaja, na kojem su bili prisutni i nagrađeni: Dino Merlin, Mirvad Kurić, Dragan Mektić, Fuad Backović Deen, Elvir Švrakić...

 

Inače, ovo nije prva nagrada koju je Mirza ponio u svojoj sportskoj karijeri. Naime, zlatni kickboxer, kako su istakli na dodjeli nagrada, od osvajanja titule svjetskog prvaka je ubjedljivo najnagrađivaniji sportista u BiH.  Interesantno je kako mladi bh. sportista do sada iza sebe ima 12 zlatnih medalja, tri predstave i četiri kratkometražna filma. 

 

Mirza Pramenković koji u svojoj karijeri ne zna za poraz je uspio da zlatnim slovima ispiše kickboxing u Bosni i Hercegovini, te da na dostojan način na međunarodnoj sceni predstavi našu državu, tako da je titula Sportista godine itekako otišla u prave ruke. Također, naš šampion Mirza Pramenković je od aprila ove godine pokrenuo školu kickboxa u Sarajevu.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.