x

APEL: Pomoć bolesnoj samohranoj majci petero djece !

U našu redakciju stigao je mail ispred volonterskog humanitarnog udruženja ``Poklon dvostruke radosti`` iz Tuzle, sa molbom da objavimo priču o samohranoj majci, koja je teški bolesnik.

Naime, članice volonterskih humanitarnih udruženja ``Poklon dvostruke radosti`` i ``Hedija Tuzla``, obišle su porodicu Nevzete Smajlović. Iz udruženja navode da ono što se moglo vidjeti na licu mjesta, smekšalo bi i najtvrđe srce obzirom kroz šta je prolazila i sad prolazi ova porodica.

Nevresa Smajlović (46), majka petero djece, udovica već 8 godina, teški bolesnik, prikovana je za krevet. Ima karcinom grlića maternice i ide na hemoterapiju, a pored toga oštećeni su joj lumbalni pršljenovi zbog čega ima bol u lijevoj nozi i ne može je pokretati, a tu su i sekundarna anemija, problemi sa bubrezima...
Za lijekove mjesečno potroši 200 KM, koliko i dobije od penzije koju dobija nakon smrti muža. Muž Mehmed je bio borac u proteklom ratu. Poslije rata je obolio i umro, te zbog toga nema nikakvu naknadu. Nevresa školuje dvoje djece, kćerka je drugi razred srednje škole, sin koji je bio ozbiljno bolestan, ide u treći razred, ali je izgubio par godina zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja.
Starija dva sina su završili srednju školu, ali nema posla. Najstarija krćerka je udata i ne živi s njima. Sećija na kojoj Nevresa provodi 24 sata dnevno je stara i u jako lošem stanju, što dodatno pogoršava njeno već loše zdravstveno stanje.
 
 
Pomozite ovoj porodici. Ako neko ima sećiju ili veš mašinu, posteljinu, ukoliko je u mogućnosti da donira...Iz udruženja se navodi kako im treba mnogo što-šta, hrana, higijena, odjeća ... Dugi niz godina nisu imali vodu, od ove godine imaju. Uslijed toga kupatilo je oronulo i neuslovno za korištenje. 
 
Možete ih naći u ulici Gornji Mosnik br. 5 ili nazvati na telefon 061 692 561.
NAPOMENA: Naznačeni broj ne zovite bez prijeke potrebe jer žena je jako slaba i teško govori. 
 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.