x

Bh. građani posjetili jedno od sedam najljepših svjetskih čuda!

I dok se građani BiH bore sa vremenskim (ne)prilikama, koje su neočekivane za ovo doba godine, oni najpametniji su pronašli načina kako da se pripreme za ljeto kod nas i po pristupačnim cijenama osjete čari egzotike i nezaboravnih prizora. Zahvaljujući agenciji Lata Travel, veliki broj Bosanaca i Hercegovaca je doživio jedinstvenu priliku da posjeti najpoznatija mjesta u svijetu. Putovanje u Jordan - gradu Akaba je i više nego ispunilo očekivanja svima onima koji su se odlučili na daleki put, a naravno veliki doprinos u tome ima sama agencija koja se potrudila za vrhunsku organizaciju do najsitnijeg detalja. Pored brojnih obilazaka i izleta, najveći utisak na sve ostavila je posjeta jednom od sedam svjetskih čuda - gradu Petra.

LATA Travel

Saliha Udžvarlića bb

+387 33 440 010 ; +387 62 291 718

Uz pomoć vodiča, koje je agencija Late Travel obezbijedila građani BiH su upoznali sve čari ovoga napuštenog grada, te se ujedno upoznali sa historijom mjesta. Petra je napušteni grad na području današnjeg Jordana. Poznat je po svojim helenističkim građevinama uklesanim u stijene, ali i vodovodnom sustavu, koji su otkriveni zapadu tek 1812. godine. God. 1985., Petra je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji kao "jedno od najvrijednijih kulturnih dobara baštine čovječanstva".

 

Danas se Petra smatra jednom od najvećih znamenitosti Bliskog istoka, i najveća je turistička atrakcija Jordana. God. 2007., odabrana je i kao jedno od "novih" sedam svjetskih čuda. Fascinantno mistično mjesto uklesano u visokim crvenim stijenama sve bh. građane je ostavilo bez daha. Do grada se, kroz uski prosjek među stijenama, dolazilo na konju ili pješice, a pored toga uslijedio je razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. Nakon posjete ovom prelijepom mjestu, bio je upriličen ručak i švedski sto sa raznoraznim kuharskim specijalitetima.

 

Sljedeće planirano putovanje u ovu prelijepu zemlju je 07.06. - 13.06. 2014. sa istim programom možete rezervisati po cijeni od samo 899 KM sa polupansionom u hotelu sa 4 zvijezdice.

 

LATA TRAVEL JE DIO FIRME AMSI D.O.O. Već 10 godina uspješno se bavi proizvodnjom kompatibilnih tonerovih kaseta i ink jet kertridža,uslugama iznajmljivanja automobila, a od 2013. godine proširili su djelatnost i oformili tim koji će biti na raspolaganju i davati vrhunsku uslugu svima vama koji se odlučite putovati s njima. Tim Vam obećava vrhunsku organizaciju kako individualnih tako i grupnih putovanja.

 

LATA TRAVEL vam nudi:

 

• organizaciju godišnjih odmora u Turskoj, Jordanu, Egiptu

 

• organizacija godišnjih odmora na Jadranu

 

• grupna i individualna avio putovanja na daleke i europske destinacije, city tours za individualce i grupe

 

• grupna i individualna putovanja po Bosni i Hercegovini i susjedim državama • kongresi, sastanci, poslovna putovanja

 

• jeftine avio karte

 

Late Travel je firma koja na području Bosne i Hercegovine i šire uspješno djeluje već 13 godina.

 

Telali 3. Stari Grad

033 440 010 ili 033 615 808

 

Posjetite i fejsbuk stranicu: https://www.facebook.com/pages/LATA-Travel/322307744537440?fref=ts ili web stranicu: http://latatravel.ba/

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.