x

BH građani u maju uživaju na 40 stepeni!

Hit destinacija ovoga ljeta za sve one koji vole da putuju i istražuju bez sumnje je Jordan - grad Aqaba. Jordan je mlada turistička zemlja. Za manje od pet decenija uspjeli su da privuku turiste sa cijele planete, a odnedavno na ovaj dio Bliskog istoka dolaze i Balkanci. Agencija Lata Travel je omogućila državljanima BiH da osjete čaroliju egzotike, pa je zainteresiranost od strane onih koji vole putovanja prevazišla očekivanja.

LATA Travel

Saliha Udžvarlića bb

+387 33 440 010 ; +387 62 291 718

Prvi dan je podrazumijevao putovanje avionom do Istanbula, nakon čega je uslijedio GRATIS ručak, obilazak Sultan Ahmedove džamije (Plava džamija), Aja Sofije, Topkapi palače i hipodroma. U večernjim satima je uslijedio let iz Istanbula za Aqabu, a gdje su se turisti, po dolasku smjestili u hotel. U ponudi su bili hoteli sa  4 i 5 zvijezdica sa doručkom ili polupansionom, a cijena aranžmana je koštala od 785 KM do 1500 KM, zavisno od hotela i usluge.

 

Hotel sa 4 zvijezdice nalazi se u samom centru grada s organizovanim transferima (svaka 2 sata odlazak na privatnu plažu - Berenice). Hoteli sa 5 zvijezdica nalaze se direktno na plaži (Hotel Kempinski, Interkontinental, Hotel Movenpick Aqaba i drugi). Lata Travel se pobrinuo da ovo putovanje ostane nezaboravno, pa je omogućen obilazak svih atraktivnih turističkih mjesta. 

Ukoliko se pitate ko još iz BiH ide u Jordan, odgovor daje Lata Travel. Ide se, i te kako. Od kada su ubacili jordansku Akabu u svoju ponudu, i to samo hotele sa četiri i pet zvjezdica, sve više Bosanaca i Hercegovaca, Hrvata i Srba se odlučuje da ode na ovaj dio Bliskog istoka, na dio Crvenog mora. Za manje-više iste pare koje bi potrošili u, recimo, Španiji ili Turskoj, prosječan Bošnjak/Bosanac/Hrvat/Srbin može da se provede na ovoj egzotičnoj destinaciji. Em je vidio nešto novo, praktično još neistraženo, em kad dođe zima može da se hvali kako je ljeto proveo na neuobičajenom mjestu, u – Akabi! Grad/luka Akaba nije samo izležavanje na plaži. Akaba i njena okolina su – sve. I historija civilizacije i čudnovata priroda i kontakt s nekom sasvim drugom kulturom. A možete i do Mrtvog mora ili Jerusalema. Fakultativni izleti organizuju se svaki dan.

 

Tako prilikom posjete Jordanu možete vidjeti: Crveno more, pustinju Wadi Rum, mistično mjesto Petra,  kamene grobnice, crveno pročelje al-Khazne, Dvorane pravde. Amman i Jerash. 

 

Petra je fascinantno mistično mjesto uklesano u visokim crvenim stijenama. Nekada je bila glavni grad Nabatejaca. Petra je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a. Do grada se, kroz uski prosjek među stijenama, može doći na konju ili pješice.

 

Pustinja Wadi Rum je ogroman pješčani muzej prepun zlatnožutih stupova od stijena koje se izdižu nad prostranstvima očaravajuće lijepih pješčanih sipina.

Usluga po hotelima i gradu je besprijekorna. Narod je preljubazan. Ono što se turisti sa Zapada možda neće svidjeti je – cjenkanje. Jordanci znaju da pretjeraju u tome. Ponudiće vam neki suvenir za, recimo, 80 tamošnjih dinara, a kupićete ga (ako ste znalci cjenkanja) za – pet! Za Jordance je trgovina i tradicija i nadmudrivanje i igra i sve! Tamo to tako funkcioniše. Pa ko ima živaca može odlično da prođe. Na fiskalni račun, ili bilo koji drugi račun – zaboravite! Tamo toga nema.

 

Sljedeće planirano putovanje u ovu prelijepu zemlju je 07.06. - 13.06. 2014. sa istim programom možete rezervisati po cijeni od samo 899 KM  sa polupansionom u hotelu sa 4 zvijezdice.

LATA TRAVEL JE DIO FIRME AMSI D.O.O. Već 10 godina uspješno se bavi proizvodnjom kompatibilnih tonerovih kaseta i ink jet kertridža,uslugama iznajmljivanja automobila, a od 2013. godine proširili su djelatnost i oformili tim koji će biti na raspolaganju i davati vrhunsku uslugu svima vama koji se odlučite putovati s nama. Tim Vam obećava vrhunsku organizaciju kako individualnih tako i grupnih putovanja.

 

LATA TRAVEL vam nudi: 
• organizaciju godišnjih odmora u Turskoj, Jordanu, Egiptu
• organizacija godišnjih odmora na Jadranu 
• grupna i individualna avio putovanja na daleke i europske destinacije, city tours za individualce i grupe
• grupna i individualna putovanja po Bosni i Hercegovini i susjedim državama
• kongresi, sastanci, poslovna putovanja
• jeftine avio karte

Late Travel je firma koja na području Bosne i Hercegovine i šire uspješno djeluje već 13 godina.
Telali 3. Stari Grad
033 440 010
033 615 808

Posjetite i fejsbuk stranicu LATA Travel

 ili web stranicu: http://latatravel.ba/

NAPOMENA: Mi ostajemo da uživamo još par dana u Jordanu, a uskoro vam donosimo više fotografija iz prelijepe Aqabe i drugih dijelova ove prelijepe zemlje, prilikom kojih ćete se uvjeriti kako narod sa Balkana uživa na 40 stepeni.

ekskluziva.ba

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.