x

BiH dobila Kickboxing klub ``Mirza Team``: Stvaraju se novi šampioni! (VIDEO)

Glavni grad Bosne i Hercegovine dobio je novi kickboxing klub. Protekle sedmice u Sarajevu je formiran Kickboxing klub ``Mirza team``, u kojem je jedan od trenera Mirza Pramenković, svjetski prvak u kickboxingu u teškoj kategoriji, koji je do naslova došao prošle godine u irskom Dublinu. 

Ekipa Avaza TV prisustvovala je treningu, gdje su se uvjerili u veselu sportsku družinu s kojim smo proveli skoro 120 minuta. Dok je kamera snimala najzanimljivije detalje, dvoranom su se prolamali udarci budućih šampiona BiH u kickboxingu. 

 

- Treninzi za početnike i rekreativce su ponedjeljkom, srijedom i petkom, a takmičarski su svakim danom osim subote. Momci vrijedno rade i željni su dokazivanja - kaže Mirza Pramenković.

 

U stvaranju novih šampiona, Mirzi vrijedno pomaže i trener Kerim Vranešić, koji je kroz rad sa Pramenkovićem, izrastao u vrhunskog stručnjaka.

 

- Pozivam sve mlade da nam se priključe. S nama mogu raditi i dječaci i djevojčice od sedam do 18 godina. Svi su dobrodošli, a mogu nas kontaktirati putem zvanične Facebook stranice Kickboxing kluba ``Mirza team`` - kaže Vranešić.

 

Dok smo snimali ove kadrove, u dvorani su pored trenera radili budući asovi: Amel Pramenković, Ermin Pramenković, Harun Kadrić, Damir Horo, Enis Bećirović, Sabahudin Konjević, Sanel Fehratović, Ališehović Omar, Adin Resić, Imad Milić, Rijad Berberović...

 

Vrijedne momke na treningu je posjetio i Ismir Iko Pramenković, koji obavlja dužnost predsjednika Kickboxing kluba ``Mirza team``.

 

- Mirza se već dokazao kao svjetski šampion, a moja su očekivanja da će u ovom klubu stasati još dva, tri slična takmičara, koji će, poput Mirze, zlatnim slovima ispisati kickboxing u Bosni i Hercegovini i na dostojan način na međunarodnoj sceni predstavljati našu državu - kazao je Ismir Pramenković, koji je ujedno i direktor svih selekcija u Kickboxing savezu BiH. 

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.