x

Brabusov Mercedes-AMG E63 S pokreće motor s 700 KS!

Iza naziva Brabus 700 krije se Mercedesov model E63 S za koji u čuvenoj njemačkoj tuning kompaniji kažu da su samo dovršili posao koji je započet u AMG-u.

S dodatnih 88 KS Brabusov superbrzi sedan, koji će premijerno biti predstavljen u Frankfurtu, od 0 do 100 km/h stiže nakon 3,2 sekunde, a njegova maksimalna brzina prelazi 300 km/h.

 

Za osnovicu još jedne vrhunske dorade Brabus je koristio Mercedesov sportski sedan E63 S, a zahvaljujući prvenstveno novoj centralnoj upravljačkoj jedinici AMG-ov 4-litarski biturbo V8 motor u ovom slučaju raspolaže sa 700 KS i 900 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na obje osovine (4Matic Plus) distribuira preko 9-stepenog automatskog mjenjača.

 

Brabus je automobil opremio i novim izduvnim sistemom s elektronskom regulacijom glasnoće koji je napravljen od nehrđajućeg čelika, a iz njihovih pogona je stigao i aerodinamički optimiziran komplet karoserijskih komponenti koje su napravljene od karbona. Tu je i nekolicina ponuđenih 21-inčnih aluminijskih felgi.

 

Suvišno je i spominjati da Brabus za uređenje unutrašnjosti nudi bezbroj mogućnosti izbora i kombinacija boja i nekolicinu materijala za oblaganje sjedišta i ostatka kabine. Cijena automobila bit će poznata nakon frankfurtskog predstavljanja.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.