x

Džeku prozivaju na Twitteru: ``Gdje ti je Totti?``

Edin Džeko je jučer dao intervju za zvaničnu stranicu Rome u kojem je odgovorio na deset vrlo zanimljivih pitanja.

Ipak, njegov odgovor na jedno pitanje pokrenuo je komentare na Twitteru i ostalim društvenim mrežama. Na pitanje ko je najbolji fudbaler s kojim je igrao u karijeri, Džeko je, možda i pomalo iznenađujuće, izdvojio Davida Silvu.

 

``Još jedno teško pitanje. Igrao sam s mnogo dobrih fudbalera, ali najbolji je David Silva. Zvao sam ga mali mađioničar, jer je bio brilijantan s nogama i mogao je kontrolisati svaku loptu koju biste mu poslali. Definitivno je najbolji s kojim sam igrao``, rekao je Džeko, a navijačima Rome se nije svidjelo što na Silvinom mjestu nije Totti.

 

Tako su navijači i simpatizeri Rome raznim komentarima `kritikovali` svog napadača a mogli su se pročitati komentari kao što su ``Gdje ti je Totti?`` ili ``Zaboravio si kapitena``.

 

Pojedini italijanski mediji koji nisu previše naklonjeni Romi iskoristili su komentare navijača kako bi pokušali destabilizovati situaciju u rimskom klubu, ali jasno je da će njihovi pokušaji biti uzaludni.

 

Treba dodati i to da je Edin Džeko nedavno odabrao i najboljih 11 s kojim je igrao u karijeri, a tu je posebno pohvalio Francesca Tottija za kojeg je rekao sljedeće:

 

``Da ne znam kako Totti izgleda, ne bih znao da je to on kada ga vidim na treningu i u svlačionici. On je sjajna osoba i njegovo ponašanje van terena ga čini takvom legendom. Za mene je Totti jedan od pet najboljih svjetskih fudbalera ikad. Kao dijete sam ga gledao na TV-u, odrastao sam gledajući njegove utakmice a onda sam došao u situaciju da dijelimo svlačionicu. Igrati s njim i dobiti loptu od njega na utakmici je nevjerovatno iskustvo``.

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.