x

Goran Bregović Kalašnjikovim udario na Austrijance!

Goran Bregović je u petak uveče sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane održao koncert u prepunoj bečkoj dvorani Viner koncerthaus. Kao iskusni šoumen, Brega je lako pronašao put do srca kako naših zemljaka tako i Austrijanaca i stranaca koji su iskoristili priliku da dođu i čuju ga uživo. Mnogi u publici zaigrali su s prvim taktovima i uživali u poznatim ritmovima, kojima su poseban šmek dali neizbježni trubači.

Pjesme na romskom i srpskom jezikom držali su ih na nogama, a do eksplozije oduševljenja došlo je kad su počeli prvi taktovi pjesme „Kalašnjikov“. Poput iskusnog dirigenta, Brega je vješto upravljao štimungom i raspoloženjem publike, mijenjajući čas brzi, čas laganiji ritam.

Inače, Goran Bregović jedan je od naših rijetkih muzičara koji i po godinu dana unaprijed ima zakazane nastupe, tako da su i za ovaj karte bile odavno rasprodate.

- Sviramo po svijetu, i tamo gdje se pije rakija, i tamo gdje piju šampanjac - rekao je u jednom momentu Brega, čiji posljednji album nosi naziv „Šljivovica i šampanjac“.

Izvor:Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.