x

Koje namirnice treba kupovati u malim količinama?!

Da li ste jedni od onih koji vole da kupuju ``na veliko``, da imaju zalihe, ili ipak volite svaki dan imati svježe namirnice. Saznajte u nastavku teksta, koje namirnice treba kupovati u malim količinama.

1. Orašasti plodovi i sjemenke

 

I sjemenke i orašasti plodovi sadrže puno ulja od zdravih, nezasićenih masnoća. Činjenica je, da se namirnice koje sadrže masnoće brzo pokvare. Ove namirnice biste trebali držati u hermetički zatvorenim kutijama na hladnom i tamnom mjestu, ali čak i ako ih čuvate na pravilan način njihov rok trajanja je nekoliko mjeseci. 

 

2. Brašno

 

Bijelo brašno bi u ishranii trebalo izbjegavati kada god je moguće, barem ako ne želite na sebe ``nalijepiti`` neželjene kilograme. Ali sada ćete dobiti još jedan razlog da brašno ne kupujete u većim količinama. Ono na sebe privlači vlagu iz okoline i brzo se kvari. 

 

3. Kafa

 

Pravi ljubitelji kafe kupuju mala pakovanja, jer znaju da svježe pržena kafa daje najbolji ukus. Zato je preporuka kupovati onoliko kafe, koliko možete potrošiti u nedjelju ili dvije.

 

4. Hljeb

 

Nije ni potrebno navoditi kako će se hljeb na vazduhu brzo stvrdnuti, čak i ako kupujete onaj koji ipak ostaje mekan duže dana, u jednom će trenutku ``udomiti`` buđ. Hljeb je svakako jedna od namirnica koju ćete najvjerovatnije, kupovati u količinama dovoljnim za jedan dan. 

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.