x

Komadi odjeće kojima ćete prikriti višak kilograma!

Nije lako izboriti se sa viškom kilograma, a dok ne uspijete u tome budite zadovoljnije svojim izgledom tako što ćete garderobom prikriti svoje nedostatke.

Svaka dama požaliće se na dio tijela koji joj nije omiljen, ali bez panike jer postoje brojni trikovi pomoću kojih će vaš višak kilograma biti manje vidljiv ili gotovo neprimjetan!

 

Odaberite pravi model farmerki

 

Jedan od najboljih savjeta, kad je riječ o prikrivanju šlaufa oko stomaka, je odabir pravog kroja farmerki. Iako su farmerke niskog struka uvijek u modi, one su namijenjene sretnicama ravnog stomaka. Ali, ako spadate u onu grupu djevojaka kojima je upravo taj dio tijela problematičan, klonite se takvih modela. Umjesto niskih, odaberite farmerke visokog struka koje, osim što su nevjerovatno seksi, sad u modi. Farmerke visokog struka pokriće stomačić i pažnju preusmjeriti na vaše noge i zadnjicu.

 

Haljine na preklop

 

Haljine i uopšte sva odjeća na preklop odličan je izbor za žene koje imaju problema s viškom oko stomaka. Takve haljine su pravo malo čudo i u njima ćete se osjećati i izgledati odlično. Haljina na preklop bez problema prikriva kritične djelove tijela i ističe obline i siluetu ženskog tijela.

 

Duge i lepršave majice

 

Duge i lepršave majice spas su za žene koje pokušavaju da sakriju višak kilograma oko struka i stomaka. Ponuda takvih modela je, srećom, beskrajna, pa vjerujemo da ćete pronaći barem jednu po svom ukusu. Tunike takođe predstavljaju dobar odabir, posebno za svečanije prilike. U svakom slučaju, ukoliko želite da sakrijete stomačić, izbjegavajte uske i pripijene majice i birajte lepršave materijale i modele.

 

Kardigani

 

Široki kardigani odnosno „oversize“ jakne odličan su izbor za prikrivanje nedostataka zbog svoje širine i načina na koji padaju. Vaša linija izgledaće vitkije, a oni su udobni i jako popularni.

 

Majice sa spuštenim ramenima

 

Majice sa spuštenim ramenima ili širokim rukavima odlično će odraditi svoj posao kad je riječ o prikrivanju viška oko stomaka. Naime, kod takvih majica struk nije izražen, pa višak koji vas muči nije uočljiv.

 

Rastegljivi materijali

 

Odjevni predmeti od rastegljivih materijala ponekad mogu dobro da „odrade posao“ kad je riječ o prikrivanju viška kilograma. Ipak, trik je u tome kako da ih nosite. Helanke su odličan primjer, a možete da ih kombinujete s tunikom koja će prekriti višak oko struka.

 

Nosite pomagače za oblikovanje

 

Iako steznici nisu najseksi ili najudobnija stvar na svijetu, žene s viškom kilograma ih obožavaju i to s razlogom. Oni će vas utegnuti i na taj način ukloniti sve nepravilnosti od tuđih očiju, a odličan su izbor za fensi prilike u kojima je potrebno nositi svečane haljine koje ističu figuru.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.