x

Lejla Tanović na utrci u Sloveniji osvojila 4. mjesto i 12 novih UCI bodova!

Lejla Tanović (22), inače peterostruka državna prvakinja i dvosutruka viceprvakinja Balkana u brdskom biciklizmu, nastupila je na UCI C2 utrci u Rogli (Slovenija), gdje je osvojila 4. mjesto i novih 12 UCI bodova, saopćio je njen PR tim.  Pobjedu je odnijela treća vozačica svijeta ukrajinka Yana Belomoina, ispred favorizirane slovenke Tanje Žakelj i osvajačice svjetskog kupa.

Tanović trenutno zauzima 80. mjesto na svjetskoj UCI ljestvici, što je najbolji plasman za BiH, ali je očekuje novi napredak nakon upisa osvojenih bodova u Rogli, kao zadnjoj pripremnoj utrci za najbolju bh.biciklistkinju pred Balkansko prvenstvo, koje je očekuje u sedmom mjesecu.

 

``Utrka u Rogli je bila veoma zahtjevna jer je vožena na nadmorskoj visini večoj od 1.500m uz dobro pripremljene tehničke elemente staze. Lejla je utrku odvozila bez greške i pokazala veoma jaku formu pred nadolazeće Balkansko prvenstvo. Sada nastavljamo za zadnjim pripremama i malim korekcijama pred Balkansko gdje je cilj osvajanje treće uzastopne medalje``, kazao je trener Amar Njemčević.

 

Lejla Tanović već ima dvije srebrene medalje sa Balkanskih prvenstava, iz Makedonije, osvojenu 2014. godine u kategoriji U23, te iz Grčke, koju je osvojila godinu poslije, kao najmlađa takmičarka u kategoriji elite.

 
Izvor: avaz.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.