Ljetni obrok: Salata sa tunjevinom!
Predlažemo vam način na koji možete idealno da ukombinujete tjesteninu i ribu iz konzerve.
Priprema: Tjesteninu skuvamo sa malo soli al dente. Kukuruz šećerac skuvamo u slanoj vodi 5-8 minuta. Mladi crni luk nasejckamo na sitnije komade.
U činiju stavimo prohlađenu tjesteninu i kukuruz šećerac. Lagano promiješamo. Zatim dodamo mladi crni luk i tunjevinu. Sve lagano promiješamo da se smjesa ujednači.
Posolimimo i pobiberimo po ukusu. Na kraju dodajemo majonez i sve dobro sjedinimo. Ostavimo u frižideru da se dobro prohladi.
SASTOJCI:
- 200 g (integralne) tjestenine
- 1 konzerva tunjevine u komadima
- 150 g kukuruza šećerca
- 2 struka mladog crnog luka
- 100-150 g (posnog) majoneza
- 1 kašičica soli, 1/2 kašičice bibera
Izvor: Kolektiv.me
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.