x

Misteriozni Mercedes Royal S600 hara cestama!

Priča koju donosimo neke će oduševiti dok će se drugi prekrstiti lijevom nogom. Inače, radi se o limenom ljubimcu jedne od poznatijih ličnosti automobilizma koji iza sebe ima nekoliko uspješnih projekata.

Henrik Fisker, Danac, dizajner i poduzetnik koji ima  pomalo čudan smisao za odabir dizajna svojih, privatnih limenih ljubimaca, ali nas oduševljava svojim profesionalnim radom. Baš kao i većina dizajnera,  Fisker se htio po nečemu istaknuti i učiniti se prepoznatljivim na cesti. Iako su mnogi očekivali kako će njegov privatni automobil biti slika i prilika dizajnerske genijalnosti, možda će ostati razočarani. Međutim, pošto se bojama i ukusima ne raspravlja, krenimo na prave stvari.

 

Mercedes, kao takav, san je većine entuzijasta, a pogotovo ako se radi o luksuznoj i uvijek poželjnoj S klasi. Međutim, što bi se na primjer dogodilo ako bi spojili genijalnost novog modela Mercedesa i modela starog kojih pedesetak godina? Neki će ovaj rezultat opisati kao idealan model za sve one koji žele biti primijećeni, a neki će reći da je to bogohuljenje. E pa ovakav spoj se dogodio u modelu o kojem pričamo.

 

Kodnog naziva S600 Royal, ovaj Mercedes predstavlja spoj S klase, SLS AMGa, W110, modela 600 i još nekih modela od kojih su preuzeti sitni ali bitni detalji. Moglo bi se reći da je čitava povijest Mercedesa i njegovih modela utkana u S600 Royal. Unatoč svojoj atraktivnosti i prepoznatljivosti rijetko si tko može priuštiti ovakav luksuz pa se svaka pojava S600 poprati u medijima kao pojava čudovišta iz Loch Nessa.

 

Pošto je cijeli automobil sačinjen od tone dijelova drugih automobila, prolaznici i entuzijasti ostaju zbunjeni naplatcima koji podsjećaju na kakvog Bentleya i svjetlima u već dobro poznatom Mercedesovom stilu. Tek su rijetki imali povlasticu zaviriti u njegovu unutrašnjost, pa ćemo im vjerovat na riječ kad kažu kako je čitav interijer preslika S klase.

 

Ono zbog čega vrlo vjerojatno zagriženi ljubitelji Mercedesa neće moći spavati noćima je pitanje proizvođača, tunera, inovatora ili nekog četvrtog tko je izradio ovaj model? Postoje brojne teorije koje se već mogu klasificirati i kao zavjera. Neki se zaklinju da je tvorac ovog modela već prethodno spomenuti Fisker, dok drugi navode kako vrlo vjerojatno iza cijele priče stoji Galpin Auto Sports.

 

Neke od teorija dalje navode kako je navodno S600 proizveden za jednog od člana kraljevske porodice Saudijske Arabije. Pošto svatko tjera vodu na svoj mlin vrlo je teško zaključiti tko stoji iza ovog all in one Mercedesa, a još teže doći do informacija o performansama koje razvija. Navodno se ispod poklopca motora skriva V12 pogonski agregat zapremnine 6.0 litre koji razvija okruglih 600 konjskih snaga. Međutim, pošto je to još jedna od teorija koju nitko ne može potvrditi sa sigurnošću upitnik iznad glave i ostaje i dalje. Što se pak tiče cijene, tu se ponovno javljaju različite teorije, a jedna od njih je cijena reda veličine 250.000 eura.

 

Bilo kako bilo, svako novo pojavljivanje ovog misterioznog Mercedesa definitivno će biti medijski popraćeno. Možda će jednog dana pokoji sretnik uspjeti saznati tko ga proizvodi, tko ga sve vozi, osim spomenutog dizajnera, i kako je uopće nastao.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.