x

Na Trebeviću pronađeni posmrtni ostaci dva kompletna tijela, u toku ekshumacija!

Na lokalitetu Zlatišta na Trebeviću, provodi se ekshumacija koju po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, koordinira istražilac Tužilaštva BiH. Tokom potrage u prethodna dva dana, pronađeni su skoro kompletni posmrtni ostaci dvije osobe.

Aktivnosti su pokrenute na temelju anonimne dojave i saznanja da bi se na navedenom lokalitetu, mogli nalaziti posmrtni ostaci žrtava iz proteklog rata.

 

Pronađeni posmrtni ostaci bit će izmješteni radi dalje sudsko-medicinske obrade i utvrđivanja identiteta žrtava putem analize DNK uzorka.

 

Posmrtni ostaci pronađeni su blizu površine tla, a s obzirom da se radi o širem lokalitetu, potraga za posmrtnim ostacima se nastavlja.

 

Eksuhmaciju i rad ovlaštenih službenih osoba koordinira istražilac Tužilaštva BiH, a na mjestu ekshumacije prisutni su predstavnici ICMP, Instituta za nestale osobe, ljekar specijalista sudske medicine, a lokaciju osiguravaju policijski radnici MUP-a RS iz Istočnog Novog Sarajeva.

 

Tužilaštvo BiH i uposlenici Tužilaštva, gotovo svakodnevno učestvuju u aktivnostima potraga za posmrtnim ostacima i ekshumacija žrtava ratnih zločina širom BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.