x

Novi Volkswagen Golf nam stiže s novom 2017. godinom!

Ne tako davno pisali smo o legendarnom Golfu GTI koji je doživio redizajn. Sada, ponovno donosimo priču o modelu iz VW i novostima koje isti sprema za 2017. godinu.

VW je u javnost pustio prve slike redizajniranog Golfa posljednje generacije. Eksterijer je osvježen LED svjetlima dok je ostatak vrlo je sličan sadašnjem dizajnu uz iznimku retrovizora, branika, prednje rešetke, odnosno usisnika zraka koji su tek djelomično modificirani. Unatoč aferama i zlim jezicima, Volkswagen Golf i dalje ostaje jedan od dizajnerski poželjnijih modela ovog proizvođača.

 

Redizajnirani Volkswagen Golf  R biti će dostupan u standardnoj verziji i onoj karavanskoj. Glavne promjene su se dogodile ispod poklopca motora kojemu je snaga povećana za 10 konjskih snaga, odnosno 20 Nm okretnog momenta. Već legendarni 2.0 turbo motor će sada razvijati 306 konjskih snaga pri okretnom momentu od 400 Nm. Osvježeni motor je uparen s ručnim mjenjačem što mu omogućuje sprint do stotke za respektabilnih 4.6 sekundi. Ako ste zainteresirani za kupnju morat ćete izdvojiti oko 40.500 eura za običnu verziju, odnosno 44.800 eura za karavan verziju.

 

Osim 2.0 turbo motora dostupnog u R inačici Golfa, kupci mogu izabrati i nešto slabiji 1.0 litreni motor, odnosno model, koji košta gotovo upola manje, 17.850 eura, a čije performanse su znatno lošije. Međutim, razveselit će vas podatak kako prosječna iznosi samo 4.8l/100km. Osim 1.0 litrenog, VW nudi i 2.0 TDI motor koji razvija zadovoljavajućih 150 konjskih snaga. Ako se odlučite za kupnju inačice s 2.0 TDI motorom, morat  ćete izdvojiti  29.600 eura, odnosno 30.780 eura za karavansku izvedbu.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.