x

Održan 17. Business Cafe u Sarajevu: Kvalitet i poštenje ostaje, sve ostalo je kratkog daha!

U utorak  9. maja 2017. u Atrium sali hotela Europa sa početkom u 18,00 sati u organizaciji agencije Global Market Solutions održan je sedamnaesti Business café. 

Govornici na eventu su bili Jasminka Pindžo vlasnica kompanije  EKOTEHA-a, Nihad Salkić suvlasnik kompanije ORKA i  Samka Kovačević vlasnica modnog studia Nit.

 

Jasminka, kao uspješna poslovna žena u stereotipno nazvanom “muškom poslu” podjelila je svoje iskustvo o  osnivanje obrtničke firme, a kasnje i kompanije  koja trenutno broji sto zaposlenih. U biznis svijet je ušla  prosto iz egzistencijalne potreba s obzirom da radnička plata nije mogla zadovoljiti osnovne potrebe.

 

“U poslu mi je jako pomoglo samopouzdanje i odlučnost koje je bilo potkovano znanjem I konstantnim investiranje u biznis. I šta god radili, treba raditi kvalitetno i pošteno. Stava sam da treba dati priliku mladim i pružit im mogućnost da nauče”, kazala je Pindžo.

 

Drugi govornik ne eventu  bio je Nihad Salkić koji se bavi razvojem i implementacijom softverskog riješenja OWIS, namjenjenog upravljanju poslovnim procesima i dokumentima.  Salkić je imao 23 godine kada se odlučio uplovit u vode privatnog biznisa a kao razlog naveo je da je imao primjedbe na rad drugih te je odlučio da sam proba i vidi kako drugačije.

 

 “Znao sam šta neću, ali nisam znao šta hoću”, rekao je Salkić.

 

“Ako želite da samostalno radite orjentirajte se na riješavanje problema koje kompanije na tržištu mogu imati. Ako nekom riješite problem, on je spreman platiti. Ako ipak imate više  potencijala kao  zaposlenik,  onda dajte najbolje za ono što radite,  jer svi šefovi vole ljude koje donose vrijednost  bezobzira na personalne odnose”, kazao je Salkić.

 

Posljednji govornik 17.Business café bila je gospođa Samka Kovačević vlasnica malog biznisa,. Gospođa Samka u biznis je ušla pred kraj 40-tih godina te je istakla da nikad nije kasno za ostvarenje svojih snova I da one treba odustati.

 

Business café okuplja vlasnike malih i srednjih preduzeća te sve one koji želi pokrenuti svoj biznis a s ciljem međusobnog upoznavanja i motivisanja za pokretanje još boljih i uspješnih priča. 

 

Na kraju eventa organizatori su učesniku poklonili ulaznicu za edukaciju Bildanje  biznisa  te se zahvalili se svojim sponzorima na podršci.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.