x

Okupio elitu: Memo Haljevac upriličio veličanstvenu izložbu povodom Dana grada!

U srijedu, 05. aprila  u galeriji Roman Petrović u Sarajevu, upriličena je još jedna veličanstvena i puna emocija izložba bosanskog maestra sa kistom, Sulejmana Meme Haljevca. Izložba ``PORTRET`` je ustvari kompilacija portreta zaslužnih građana povodom Dana grada Sarajeva, ali onih građana koje su ulice i mahale grada Sarajeva prepoznale.

U prepunoj galeriji, izložbu je otvorio gradonačelnik grada Sarajeva Abdulah Skaka. Veliki broj prisutnih iz svijeta javnog života, znanih, ali i manje znanih široj publici uveličao je ovu proslavu uoči rođendana grada Sarajeva. 

 

Sama izložba PORTRET je specifična po “glavnim junacima” čiji su likovi oslikani na Meminim platnima. Prije svega, to su ljudi koji su na neki način obilježili grad Sarajevo. Tu su portreti od Ibre Kanistera (čovjeka koji je za vrijeme rata donosio vodu sa Bistrika svojim komšijama), Jovana Divjaka, Mirze Delibašića, Kemala Montena, Zdravka Čolića, Hanke Paldum, Almir Čehajić -Batko, Ivice Osima, Tetke Zilhe, Abdulaha Sidrana, Davorina Popovića, Crvene jabuke, Dine Merlina i mnogih drugih.

 

Poznati umjetnik Hebib je i ovaj put došao da podrži svog mlađeg kolegu. Sulejman Memo Haljevac je između ostalog izjavio: `` Ne sanjaj, nego živi svoje snove``, zatim je dodao: ``Sjećam se svoje prve izložbe kada sam pozvao prijatelje da dođu, pa su mi mnogi tada odgovorili da nisu nikada prije išli na izložbe, ali da će zbog mene doći. Danas je 12. izložba, presretan sam jer ih vidim i sada ovdje.``

(udrimuski.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.