x

PANIKA ZAVLADALA MEĐU LJUDIMA: Za tačno 9 dana u jutarnjim časovima očekuje nas...

Dok se jedni pripremaju za rijedak prizor pomračenja Mjeseca, drugi strahuju od ostvarenja biblijskog proročanstva. Totalno pomračenje Zemljinog satelita, Mjeseca, prema najavama astronoma, dogodiće se u ranim jutarnjim satima 15. aprila, a biće jasno vidljivo širom Sjeverne Amerike, prenosi US Today.

Upravo će taj događaj označiti početak tetrade, rijetku pojavu četiri lunarne eklipse, od kojih druga slijedi u oktobru, a još dvije sljedeće godine.

 

Nesvakidašnja pojava, započeće u aprilu totalnom lunarnom eklipsom, vidljivom iz obe Amerike kao i sa Novog Zelanda i ostalih dijelova Pacifika. Pomračenje Mjeseca posljedica je padanja Zemljine sijenke na Mjesec.

 

– Pun mjesec će prvo djelovati malo tamniji od uobičajenog, ali će ljudi ubrzo primetiti mnogo tamniju senku koja će se kretati preko Meseca, a biće crvenkasto-smeđe boje – najavio je astronom Džerald Mekkigen iz Svemirskog i naučnog centra Chabot.

 

Takozvani „krvavi mjesec", prema objašnjenju astronoma, svoju crvenu boju dobija zahvaljujući prelamanju sunčevih zraka kroz Zemljinu atmosferu.

 

– To je isti efekt koji vidite kad Sunce poprimi crvenkasto-narandžastu boju tokom zalaska, samo što se u ovom slučaju prelomljena sunčeva svjetlost preslikava na Mjesec – objasnio je Mekkigen.

 

On takođe navodi kako će tokom eklipse, Mars biti jasno vidljiv, kao vatreno crvena zvijezda pored Mjeseca. Crveni Mars i crveni Mjesec sigurno će biti spektakularan prizor, kažu astronomi i dodaju kako je šteta što zbog vremenske razlike neće moći svi da prisustvuju ovom događaju.

 

A dok astronomi s nestrpljenjem iščekuju ovaj rijedak događaj, neki su ozbiljno zabrinuti.

 

Naime u knjizi Džona Hagea pod imenom „Četiri krvava mjeseca" autor najavljuje velike promjene koje će uslijediti nakon ovog događaja, a spominje se i kako će upravo ova lunarna tetrada biti ispunjenje biblijskog proročanstva.

 

Naime, prema proročanstvu iz Biblije „prije nego što dođe veliki dan Gospodnji, sunce će se pretvoriti u tamu, a mjesec u krv".

 

Ostale tri eklipse dogodiće se 8. oktobra ove godine, zatim 8. aprila i 28. septembra 2015. godine, a astronomi kažu da će između 2001. i 2100. godine biti ukupno osam lunarnih tetrada.

 

Izvor:Dnevno.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.