x

Porsche razvio novi revolucionarni način otvaranja vrata!

Porsche, jedan od proizvođača koji nas uvijek iznenadi svojim inovacijama. Najnovija od njih je revolucionarni način otvaranja vratiju.

Postoje automobili koji se po ničemu ne ističu iz mase koja polako klizi gradskim ulicama. S druge strane, postoje automobili koji imaju u sebi nešto posebno, nešto što ni jedan drugi nema. Jedan od takvih je zasigurno i Porshce Panamera. Ovaj Porsche ima dozu ekskluzivnosti Mercedesove S klase i performanse Ferrarija koje će malo koga ostaviti ravnodušnim. Međutim, što točno posljednju generaciju Panamere ističe iz mase? Osim očaravajućih performansi, zasigurno inovativnost.

 

Jedna od posljednjih inovacija koje Porsche predstavlja je nešto kodnog naziva „(elektro)magnetski amortizer“. Prema riječima ljudi iz Porschea, ova spravica će vam pomoći prilikom izlaska, odnosno ulaska u automobil, a k tome će i sačuvati boju automobilima parkiranim na uskim parkiralištima. Većina današnjih, jeftinijih naravno, automobila koristi svima dobro poznat sustav graničnika na vratima, koji ponekad i nije praktičan pogotovo kad izlazite van iz automobila na uskom parkirnom mjestu. Osim što možebitnog oštećenja tuđeg, oštetit ćete i svoj auto ako neoprezno otvorite vrata. Međutim, zašto bi jedan Porsche bio kao svi ostali?

 

Magnetski amortizeri su do sada ugrađivani u ovjes, a cijeli sustav je poznat pod nazivom „Magnetic Ride Control“. Porsche je sustav prepoznao kao rješenje vječitog problema otvaranja vratiju  na parkiralištu i udaranju susjednog auta. Prema riječima inženjera Porschea, cijeli sustav funkcionira slično kao i već spomenuti u ovjesu, a omogućuje da vrata budu otvorena pod bilo kojim kutom koji vozač poželi. Međutim, javlja se problem zatvaranja vratiju za kojega bi trebao biti razvijen prekidač koji će „obavijestiti“ cijeli sustav da vozač želi zatvoriti vrata.

 

Izvor: automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.