x

Pretty Woman i Jasmin Džemidžić u restoranu Liberty: Večer smijeha i humanitarnog druženja!

U srijedu navečer 09. decembra u restoranu Liberty, održano je humanitarno druženje Facebook grupe Pretty Woman koje je svojim nastupom uljepšao stand up komičar Jasmin Džemidžić. Liberty je dokazao kako je centralno mjesto zabave sa raznovrsnim događajima s najljepšim pogledom na grad, uz uvijek ugodno druženje, gdje svaki događaj pokazuje kako se može uživati i bez alkohola. 

Povod za sinoćnje okupljanje je bilo prikupljanje novogodišnjih paketića koji će uz predstavu i  nastup klowna biti predati djeci koja borave u Sigurnoj kući u Sarajevu, zatim za akciju „Nijedno dijete bez paketića“ koju provodi Udruženje „Ruku na srce“ te za djecu kojima je inače ova grupa pomagala. Mnoštvo paketića je skupljeno  i Jasmin i Pretty-ce će sigurno izazvati još dosta smijeha, ali ovaj put dječijeg kad paketići stignu u ruke mališana.

 

Grupa Pretty Woman postoji od aprila 2015.godine i dokaz je da Facebook ima i svoje korisne strane. Nastala je s ciljem da žene međusobno razmjenjuju i prodaju višak odjeće, nakita i kozmetike iz svojih ormara, no vremenom su počeli s humanitarnim radom. Žene članice ove grupe su volonterski organizovale mnogobrojne humanitarne akcije, kao što su skupljanje odjeće i higijenskih potrepština za pacijentice Psihijatrijske bolnice Jagomir, skupljanje odjeće i hrane za JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin, novčana pomoć za oboljelu djecu (Murisa Spahić, Faris Manjgafić, itd.), pomoć samohranim majkama, pomoć socijalno ugroženim porodicama s više djece itd.

 

„Dobrota u davanju stvara ljubav“, a kroz ovu grupu žene su dokazale da je to uistinu i tako.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.