x

Turisti iz BiH oduševljeni jordanskom pustinjom Wadi Rum i Mrtvim morem!

Top destinacija ove godine za sve bh. državljane bez sumnje je Jordan i grad Akaba. Agencija Lata Travel je omogućila nezaboravno iskustvo, te momente koji će se pamtiti cijeli život. Zainteresiranost za ovo putovanje je bila velika, pa je sljedeće putovanje u ovu prelijepu zemlju planirano od 07.06. - 13.06. 2014. sa istim programom. Pored brojnih posjeta i izleta turističkim atrakcijama koje je agencija Late Travel detaljno isplanirala, veliki utisak na sve ostavlja posjeta pustinji Wadi Rum i Mrtvom moru.

LATA Travel

Saliha Udžvarlića bb

+387 33 440 010 ; +387 62 291 718

Naizgled pusta pustinja Wadi Rum skriva mnoge avanture. Posjeta Wadi Rumu nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a mnogi pustinjski fenomeni, uživanje u krajolicima crvene pustinje, spuštanje niz dine ili kanjone vas vode u potpuno novi, neistraženi svijet. Pustinjski krajolici s lepezom uskih klanaca, prirodnih lukova, vrtoglavih litica, klizišta i špilja su bili prava avantura za sve bh. građane, koji su krajnje zadovoljni imali riječi hvale za sve što je Late Travel omogućio.

 

Neizostavna je bila i posjeta Mrtvom moru, sa besprijekornim plažama, za koje se kaže kako su među najčistijim na svijetu. Osjećaj egzotike je bio prisutan kod svih, te se bilo zaista teško rastati od tolike doze hedonizma i savršenog pogleda. Iz Mrtvog mora voda ne ističe, što znači da sva voda koja uđe u njega, u njemu i ostaje. Zapravo bi razina vode u jezeru trebala rasti, tako dugo dok ne naraste dovoljno visoko da se prelije i dalje odtekne u neko drugo jezero ili more. To se, međutim, ne događa. Na Mrtvom moru vlada suha pustinjska klima, a kiša jedva da pada. Zanimljivo je kako gotovo da ne možete potonuti zbog sadržaja soli u vodi.

 

LATA TRAVEL JE DIO FIRME AMSI D.O.O. Već 10 godina uspješno se bavi proizvodnjom kompatibilnih tonerovih kaseta i ink jet kertridža,uslugama iznajmljivanja automobila, a od 2013. godine proširili su djelatnost i oformili tim koji će biti na raspolaganju i davati vrhunsku uslugu svima vama koji se odlučite putovati s njima. Tim Vam obećava vrhunsku organizaciju kako individualnih tako i grupnih putovanja.

 

LATA TRAVEL vam nudi:

• organizaciju godišnjih odmora u Turskoj, Jordanu, Egiptu

• organizacija godišnjih odmora na Jadranu

• grupna i individualna avio putovanja na daleke i europske destinacije, city tours za individualce i grupe

• grupna i individualna putovanja po Bosni i Hercegovini i susjedim državama

• kongresi, sastanci, poslovna putovanja

• jeftine avio karte

 

Late Travel je firma koja na području Bosne i Hercegovine i šire uspješno djeluje već 13 godina.

 

Telali 3. Stari Grad 033 440 010 ili 033 615 808

 

Posjetite i fejsbuk stranicu LATA Travel ili web stranicu: http://latatravel.ba/

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.