x

U ovom bi restoranu svi željeli jesti!

Danski restoran Noma našao se na prvom mjestu među 50 najboljih restorana na svijetu, a poznat je po specijalitetima kao što su puževi, mahovina i jetra bakalara.

Restaurant magazine svake godine sastavlja listu na kojoj se žele naći svi restorani. Prošle je godine na prvom mjestu bio španjolski El Celler de Can Roca, ali ove ga je godine pretekao Noma te zasjeo na tron. 

Smješten na rivi u Kopenhagenu, Noma ima jelovnik koji je definiran isključivo prema svojem krajoliku i tradiciji. Sastojci su često ubrani ili ulovljeni u blizini pa su uvijek svježi te ih sprema Rene Redžepi. 

 

Restoran ima dvije Michelinove zvjezdice, a odjednom može objedovati 45 osoba. Radi od 2004. godine, ali nije lako doći do njega jer dobivaju preko tisuću rezervacija u samo jedan dan.

 

 

Ostali restorani koji se nalaze među prvih deset su Osteria Francescana u Italiji, Eleven Madison Park u New Yorku, Dinner by Heston Blumenthal u Londonu, Mugaritz u Španjolskoj, D.O.M. u Brazilu, Arzak u Španjolskoj, Alineja u Chicagu i The Ledbury u Londonu.

 

Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.